Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανική τράπεζα «πάγωσε» τους λογαριασμούς του Russia Today

Βρετανική τράπεζα «πάγωσε» τους λογαριασμούς του Russia Today

Η βρετανική τράπεζα NatWest «πάγωσε» τους λογαριασμούς του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ρωσίας Russia Today ανακοίνωσε η διευθύντρια σύνταξης του RT, η οποία στον λογαριασμό της στο Twitter κατήγγειλε παραβίαση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης. Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι σημείωσε ότι η απόφαση αφορά την τράπεζα.

Η βρετανική τράπεζα NatWest «πάγωσε» τους λογαριασμούς του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ρωσίας Russia Today ανακοίνωσε η διευθύντρια σύνταξης του RT.

H Μαργκαρίτα Σιμόνιαν έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Κλείσαμε όλους τους λογαριασμούς μας στη Βρετανία. «Η απόφαση δεν υπόκειται σε αναθεώρηση»». Και συμπλήρωσε -ειρωνικά: «Δοξάστε την ελευθερία της έκφρασης».

Σύμφωνα με το Russia Today, η τράπεζα δεν έδωσε εξήγηση για την απόφασή της. Σύμφωνα με το RT, όλη η Royal Bank of Scotland -τμήμα της οποίας είναι η NatWest- αρνείται να εξυπηρετήσει το Russia Today.

Ο ρωσικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αναφέρει ότι η τράπεζα έστειλε επιστολή στα γραφεία του Russia Today στο Λονδίνο και ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Πρόσφατα κάναμε μια αναθεώρηση των τραπεζικών ρυθμίσεων μαζί σας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα σας παρέχουμε πλέον αυτές τις υπηρεσίες».

Η απόφαση της NatWest να πάψει να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT στη Βρετανία είναι ζήτημα της τράπεζας, ανέφερε η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Είναι θέμα της τράπεζας […] Σε αυτήν επαφίεται να αποφασίζει σε ποιον προσφέρει υπηρεσίες, βάσει της δικής της διάθεσης όσον αφορά την ανάληψη κινδύνου», ανέφερε η εκπρόσωπος της Μέι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024