Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαϊτανάκι καταγγελιών κατά του Τραμπ για σεξουαλική επίθεση - «Ψέματα», λέει

Γαϊτανάκι καταγγελιών κατά του Τραμπ για σεξουαλική επίθεση – «Ψέματα», λέει

Δύο γυναίκες κατηγόρησαν, μιλώντας στους New York Times, τον Ντόναλντ Τραμπ πως τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά στο παρελθόν σε μία υπόθεση που έρχεται να προστεθεί στο κλίμα σε βάρος του ρεπουμπλικανού υποψηφίου μετά το βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια στην τελική ευθεία για την κάλπη. Η ίδια η εκστρατεία του Τραμπ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες, μιλώντας για «μυθοπλασίες» και «συκοφαντικά δημοσιεύματα» -η εφημερίδα επιμένει, ενώ μετά το δημοσίευμα άρχισαν να βγαίνουν κι άλλες καταγγελίες στο φως.

Δύο γυναίκες κατηγόρησαν, μιλώντας στους New York Times (ΝΥΤ), τον Ντόναλντ Τραμπ πως τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά στο παρελθόν σε μία υπόθεση που έρχεται να προστεθεί στο κλίμα σε βάρος του ρεπουμπλικανού υποψηφίου μετά το βίντεο με τα σεξιστικά σχόλια στην τελική ευθεία για την κάλπη.

Η ίδια η εκστρατεία του Τραμπ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες, μιλώντας για «μυθοπλασίες» και «συκοφαντικά δημοσιεύματα».

Η εφημερίδα από την πλευρά της επιμένει, ενώ μετά το δημοσίευμα άρχισαν να βγαίνουν κι άλλες καταγγελίες στο φως -που φτάνουν ακόμη και σε «ανάρμοστα σχόλιά» του σε σχέση με μία 10χρονη.

Η υπόθεση ξεκίνησε με τις καταγγελίες της Τζέσικα Λιντς και της Ρέιτσελ Κρουκς σε ρεπόρτερ των ΝΥΤ. Η Λιντς, που μίλησε στην κάμερα, υποστήριξε ότι πριν από 30 χρόνια της έπιασε το στήθος και έβαλε το χέρι του μέσα στη φούστα της όταν οι δύο τους ήταν σε πτήση προς τη Νέα Υόρκη.

Η δεύτερη, η Κρουκς, υποστήριξε πως ο Τραμπ την φίλησε «κατευθείαν στο στόμα» το 2015 έξω από ασανσέρ στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν.

{{{ moto }}}Η αντίδραση από στρατόπεδο του Τραμπ ήταν άμεση, με την εκστρατεία του να αρνείται τις καταγγελίες χαρακτηρίζοντάς τις «μυθοπλασίες». «Το να διενεργούν οι New York Times τέτοια εντελώς ψευδή, συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα σε βάρος του Τραμπ για ένα τέτοιο ζήτημα είναι επικίνδυνο» ανέφερε ανακοίνωση του επιτελείου του.

Δικηγόρος δε που τον εκπροσωπεί, ο Μαρκ Κάσοβιτς, απαίτησε να αποσυρθεί το δημοσίευμα των ΝΥΤ χαρακτηρίζοντάς το συκοφαντικό και απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Γαϊτανάκι κατηγοριών μετά το δημοσίευμα

Το κείμενο με τις καταγγελίες σε βάρος του Τραμπ πυροδότησε, εντός μερικών ωρών, σειρά αναφορών από άλλες γυναίκες που μιλούσαν επίσης για σεξουαλικού χαρακτήρα ανάρμοστη συμπεριφορά του Τραμπ απέναντί τους σε διάφορες περιστάσεις.

Το περιοδικό People («ελαφράς» θεματολογίας) δημοσίευσε τη μαρτυρία μιας από τις ρεπόρτερ του, της Νατάσα Στόινοφ, η οποία υποστήριξε ότι το 2005, σε χώρο δικό του ιδιοκτησίας στη Φλόριντα, «την κόλλησε στον τοίχο και την φίλησε ενώ εκείνη προσπαθούσε να φύγει».

Παράλληλα, η Palm Beach Post δημοσίευσε καταγγελία μίας 36χρονης, της Μίντι ΜακΓκίλιβρεϊ από τη νότια Φλόριντα, που εργαζόταν ως βοηθός φωτογράφου σε επιχείρησή του και υποστήριξε ότι, πριν από 13 χρόνια, της έπιασε τα οπίσθια.

Το δημοσίευμα του People περιλάμβανε διάψευση του Τραμπ για την αναφορά της Στόινοφ, όπως και το δημοσίευμα της Palm Beach Post για την ΜακΓκίλιβρεϊ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024