Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μία κακή στιγμή για την αμερικανική πολιτική, αυτό ήταν το δεύτερο ντιμπέιτ

Μία κακή στιγμή για την αμερικανική πολιτική, αυτό ήταν το δεύτερο ντιμπέιτ

Από την άμυνα στην επίθεση πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας τις χειρότερες εντυπώσεις στο δεύτερο ντιμπέιτ, μία κακή στιγμή για την αμερικανική πολιτική όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή που οι δύο υποψήφιοι μπήκαν στο στούντιο. Σε μία προσπάθεια να περισώσει ό,τι μπορεί από την προεκλογική εκστρατεία του που αιμορραγεί, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικεντρώθηκε σε προσβολές εις βάρος τής αντιπάλου του φθάνοντας στο σημείο να της δείχνει τον δρόμο προς τη φυλακή.

Από την άμυνα στην επίθεση πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας τις χειρότερες εντυπώσεις στο δεύτερο ντιμπέιτ, μία κακή στιγμή για την αμερικανική πολιτική όπως φάνηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή που οι δύο υποψήφιοι μπήκαν στο στούντιο. Σε μία προσπάθεια να περισώσει ό,τι μπορεί από την προεκλογική εκστρατεία του που αιμορραγεί, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επικεντρώθηκε σε προσβολές εις βάρος τής αντιπάλου του φθάνοντας στο σημείο να την αποκαλέσει διάβολο και να την απειλήσει ότι θα τη βάλει στη φυλακή.

Εάν το ζητούμενο για τον Τραμπ ήταν να στρέψει, με όποιο κόστος, για μία ακόμη φορά τους προβολείς επάνω του, είναι βέβαιο ότι τα κατάφερε. Με χτυπήματα κάτω από τη μέση για παντός είδους θέματα – από τη σεξουαλική ζωή του συζύγου της Μπιλ έως την κρίση της ως υπουργού Εξωτερικών της χώρας – ο μεγιστάνας του Real Estate έκανε ό,τι μπορούσε για να αφήσει πίσω του το επονείδιστο βίντεο του 2005, με τα σεξιστικά σχόλια, αλλά μάλλον τίποτα για να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους.

«Εντάξει, Ντόναλντ, καταλαβαίνω ότι έχεις παρεκτραπεί εντελώς απόψε. Κάνεις τα πάντα για να ξεφύγεις από την εκστρατεία σου και τον τρόπο με τον οποίο σε απομονώνουν οι Ρεπουμπλικάνοι», του επιτέθηκε από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον, αν και σε γενικές γραμμές δεν έχασε την ψυχραιμία της, βγαίνοντας και σε αυτό το ντιμπέιτ νικήτρια, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση του CNN.

Μία πρώτη γεύση του ηλεκτρισμένου κλίματος που θα επικρατούσε καθόλη τη διάρκεια του ντιμπέιτ διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή, οπότε οι δύο υποψήφιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανταλλάξουν την τυπική χειραψία. Για τα επόμενα 90 λεπτά, οι φραστικές επιθέσεις έπεφταν βροχή, ο Τραμπ έκανε μορφασμούς, ενώ η αμηχανία ήταν διάχυτη και στους δύο υποψηφίους, μετατρέποντας το δεύτερο ντιμπέιτ περισσότερο σε θέαμα παρά σε διάλογο με το κοινό.

Με νικητή ή χωρίς, αυτό το ντιμπέιτ είναι βέβαιο ότι θα μείνει στην ιστορία της σύγχρονης Ιστορίας των ΗΠΑ. Ήταν ίσως, σημειώνουν οι New York Times, από τις πιο άσχημες στιγμές της αμερικανικής πολιτικής, με εκατέρωθεν προσβολές που δεν θα έπρεπε να εξαπολύονται από δύο ανθρώπους που φιλοδοξούν να ηγηθούν του αμερικανικού έθνους.

Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024