Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία «εξετάζει» να ανοίξει ξανά στρατιωτικές βάσεις σε Βιετνάμ και Κούβα

Η Ρωσία «εξετάζει» να ανοίξει ξανά στρατιωτικές βάσεις σε Βιετνάμ και Κούβα

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στρατιωτικά στο Βιετνάμ και στην Κούβα, όπου η Μόσχα είχε στο παρελθόν στρατιωτικές βάσεις, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νικολάι Πανκόφ. Οι ρωσικές βάσεις στις δύο χώρες είχαν κλείσει το 2001 και το 2002.

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στρατιωτικά στο Βιετνάμ και στην Κούβα, όπου η Μόσχα είχε στο παρελθόν στρατιωτικές βάσεις, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νικολάι Πανκόφ.

«Μελετάμε αυτό το θέμα» δήλωσε ο Πανκόφ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, στην κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

Είπε πως το υπουργείο Άμυνας αυτή τη στιγμή «επανεξετάζει» τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο παρελθόν για το κλείσιμο των βάσεων αυτών, αλλά αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Ρωσία έκλεισε τη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών Λούρδες στην Κούβα και τη ναυτική βάση Καμ Ραν στο Βιετνάμ το 2002, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη μείωση της διεθνούς στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε τον Φεβρουάριο του 2014 πως η Ρωσία ενδέχεται να δημιουργήσει ένα δίκτυο βάσεων στο εξωτερικό, σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, οι Σεϊχέλλες και η Σιγκαπούρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024