Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύσκολη η επίσκεψη του Πάπα στην Γεωργία, «οι ορθόδοξοι είναι αδελφοί»

Δύσκολη η επίσκεψη του Πάπα στην Γεωργία, «οι ορθόδοξοι είναι αδελφοί»

Μπορεί η υποδοχή του ορθόδοξου Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β' στον Πάπα Φραγκίσο να ήταν εγκάρδια στην Τιφλίδα, όμως αυτό ήταν από τα λίγα θετικά στιγμιότυπα στην επίσκεψη του Ποντίφικα: Με διαδηλωτές να αντιδρούν στην επίσκεψη, η θεία λειτουργία που τέλεσε έγινε σε ένα στάδιο που γέμισε μόνο κατά το ήμισυ ενώ, τελικά, απείχε ο ορθόδοξος κλήρος. «Να είμαστε ανοικτοί, να είμαστε φίλοι με τους ορθοδόξους» είπε ο Φραγκίσκος, απορρίπτοντας ως αμαρτία απόπειρα προσηλυτισμού των «ορθόδοξων αδελφών».

Μπορεί η υποδοχή του ορθόδοξου Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β’ στον Πάπα Φραγκίσο να ήταν εγκάρδια στην Τιφλίδα, όμως αυτό ήταν από τα λίγα θετικά στιγμιότυπα στην επίσκεψη του Ποντίφικα: Με διαδηλωτές να αντιδρούν στην επίσκεψη, η θεία λειτουργία που τέλεσε έγινε σε ένα στάδιο που γέμισε μόνο κατά το ήμισυ ενώ, τελικά, απείχε ο ορθόδοξος κλήρος.

«Να είμαστε ανοικτοί, να είμαστε φίλοι με τους ορθοδόξους» είπε ο Φραγκίσκος, απορρίπτοντας ως αμαρτία απόπειρα προσηλυτισμού των «ορθόδοξων αδελφών».

Στην κυρίως ορθόδοξη Γεωργία, μόνο το 1% του πληθυσμού είναι καθολικοί. Παρ’ όλα αυτά, οι διοργανωτές της παπικής επίσκεψης περίμεναν παραπάνω από τους μόλις 3.000 που ήρθαν το Σάββατο στη θεία λειτουργία που τέλεσε ο Φραγκίσκος σε στάδιο της Τιφλίδας -μία από εκείνες με τη μικρότερη προσέλευση στα μέχρι τώρα ταξίδια του Πάπα.

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το Reuters, στη θεία λειτουργία αναμενόταν και αντιπροσωπεία του ορθόδοξου κλήρου, η οποία τελικά δεν εμφανίστηκε.

Μικρή ομάδα διαδηλωτών «ακολουθούσε» την πομπή του Πάπα με πλακάτ όπως «το Βατικανό κάνει πνευματική επίθεση» ή «Πάπα αιρεσιάρχη, δεν είσαι ευπρόσδεκτος στη Γεωργία».

Προηγουμένως, σε συνάντησή του με καθολικούς ιερείς και μοναχούς στη χώρα, ο Ποντίφικας στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της σχέσης των καθολικών στη Γεωργία με τους ορθοδόξους.

Σε ερώτηση τι στάση πρέπει να κρατούν απέναντί τους, ο Πάπας τους κάλεσε να είναι «ανοικτοί, να είναι φίλοι» και χαρακτήρισε «μεγάλη αμαρτία» να προσπαθούσε κανείς να τους προσηλυτίσει.

«Ποτέ μην κάνετε προσηλυτισμό σε βάρος των ορθοδόξων, είναι αδελφοί και αδελφές μας» είπε ο Ποντίφικας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024