Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάος στο Χαλέπι με εκατοντάδες νεκρούς, η Συρία αιμορραγεί

Χάος στο Χαλέπι με εκατοντάδες νεκρούς, η Συρία αιμορραγεί

Σφοδρές μάχες ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες μαίνονται στο Χαλέπι, όπως επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές δίνοντας την εικόνα μίας πόλης που αιμορραγεί. Στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης της πλήρους ανακατάληψης του Χαλεπίου, η οποία μετρά ήδη μία αιματηρή εβδομάδα με εκατοντάδες νεκρούς, οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προωθούνται όλο και περισσότερο στα βόρεια της πόλης.

Σφοδρές μάχες ανάμεσα στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες μαίνονται στο Χαλέπι, όπως επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές δίνοντας την εικόνα μίας πόλης που αιμορραγεί. Στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης της πλήρους ανακατάληψης του Χαλεπίου, η οποία μετρά ήδη μία αιματηρή εβδομάδα με εκατοντάδες νεκρούς, οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προωθούνται όλο και περισσότερο, καταλαμβάνοντας την Πέμπτη τον προσφυγικό καταυλισμό Χανταράτ, μόλις λίγα χλμ. βόρεια της πόλης.

Μέχρι στιγμής επικρατεί σύγχυση για το πώς ακριβώς διαμορφώνεται το τοπίο των μαχών την Παρασκευή. Όπως μεταδίδει το κανάλι Αλ Μανάρ – η τηλεόραση της Χεζμπολάχ, η οποία μάχεται στο πλευρό του Άσαντ – ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του έχουν καταλάβει πλήρως τον καταυλισμό Χανταράτ, το παρακείμενο νοσοκομείο και συνεχίζουν να προελαύνουν στο Βόρειο Χαλέπι.

Ανώτερος αξιωματούχος των ανταρτών ωστόσο διαψεύδει τις πληροφορίες περί κατάληψης του νοσοκομείου Κιντι επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του, κάνει λόγο για 338 νεκρούς αυτήν την τελευταία εβδομάδα στο Ανατολικό Χαλέπι, εκ των οποίων 106 παιδιά. Στον απολογισμό προστίθενται και περί τους 850 τραυματίες.

Στον απόηχο της ρωσικής απροθυμίας για νέα εκεχειρία, καθώς η Μόσχα απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο Ανατολικό Χαλέπι κάνοντας λόγο μόνο για μία πιθανή 48ωρη «ανθρωπιστική παύση», ο επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, ο Στίβεν Ο’ Μπράιαν, περιέγραψε αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο Χαλέπι ως μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές καταστροφές που έχει βιώσει η Συρία κατά τον πενταετή εμφύλιο πόλεμο.

«Ας είμαι σαφής: το Ανατολικό Χαλέπι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο χείλος της καταστροφής», δήλωσε την Πέμπτη ο Ο’ Μπράιαν για να τονίσει ευθύς αμέσως ότι «η πόλη βρίσκεται στην τρομερή κάθοδο προς την ανελέητη άβυσσο μίας ανθρωπιστικής καταστροφής που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στη Συρία».

«Η Συρία αιμορραγεί. Οι πολίτες της πεθαίνουν. Όλοι ακούμε κραυγές για βοήθεια», πρόσθεσε ο Ο’ Μπράιαν, την ώρα που αμερικανοί αξιωματούχοι διαμηνύουν ότι εξετάζεται το «Plan B’» για τη Συρία, αφού το πρώτο σχέδιο που προέβλεπε πιέσεις προς τη Μόσχα για εκεχειρία κατέρρευσε.

Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024