Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά πρόσφυγας σε κέντρο φιλοξενίας

Γερμανία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά πρόσφυγας σε κέντρο φιλοξενίας

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε 29χρονος πρόσφυγας από το Ιράκ που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, όταν προσπάθησε να επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον αφγανού πρόσφυγα, ο οποίος φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη του 29χρονου, σε κέντρο φιλοξενίας στο Βερολίνο.

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε 29χρονος πρόσφυγας από το Ιράκ που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, όταν προσπάθησε να επιτεθεί εναντίον αφγανού πρόσφυγα σε κέντρο φιλοξενίας στο Βερολίνο.

Η αστυνομία αρχικά κλήθηκε στο κέντρο φιλοξενίας στο κέντρο του Βερολίνου, προκειμένου να συλλάβει έναν 27χρονο πρόσφυγα τον οποίο βαρύνουν υποψίες πως κακοποίησε σεξουαλικά το βράδυ της Τρίτης σε κοντινό πάρκο μια εξάχρονη που ζει στο ίδιο κέντρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τη στιγμή που ο ύποπτος, στον οποίο είχαν περαστεί χειροπέδες, μεταφερόταν στο περιπολικό, ένας άλλος πρόσφυγας βγήκε από το κέντρο προσφύγων κρατώντας ένα μαχαίρι και κινήθηκε εναντίον του υπόπτου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο Ιρακινός, πιθανόν ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, φώναξε: «Δεν θα φύγεις ζωντανός μετά από αυτό» όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Αγνόησε τις επανειλημμένες εκκλήσεις που του έγιναν να σταματήσει, και συνεπεία αυτού πολλοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του» εξήγησαν σε ανακοινώσεις τους η εισαγγελία αλλά και η αστυνομία.

Βαριά τραυματισμένος, ο 29χρονος Ιρακινός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τις ίδιες πηγές.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά που χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα από στελέχη της, η αστυνομία διεξάγει εσωτερική έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Κατά την ίδια πηγή, η σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης αποτελεί επίσης το αντικείμενο έρευνας.

Καθώς πολλά γερμανικά ΜΜΕ εγείρουν ερωτήματα για την αντίδραση των αστυνομικών, ο Μπόντο Πφάλτσγκραφ, επικεφαλής του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους αστυνομικούς στο Βερολίνο, υπερασπίστηκε τις ενέργειές τους, επιμένοντας στο ότι είναι υποχρεωμένοι να «εμποδίζουν» πράξεις αυτοδικίας και ότι αναγκάστηκαν να αντιδράσουν σε μια «κατάσταση δυνητικά επικίνδυνη για την ασφάλειά τους».

Περίπου ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο έφθασαν στη Γερμανία την περασμένη χρονιά, κυρίως για να σωθούν από τον πόλεμο στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024