Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το συριακό αδιέξοδο φανερό στον ΟΗΕ την ώρα που το Χαλέπι βομβαρδιζόταν

Το συριακό αδιέξοδο φανερό στον ΟΗΕ την ώρα που το Χαλέπι βομβαρδιζόταν

Με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να κονταροχτυπιούνται για το Συριακό σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι είχαν στοιχίσει την Κυριακή τουλάχιστον 23 ζωές. Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών κατηγόρησε το καθεστώς για «άνευ προηγουμένου στρατιωτική βία εναντίον αμάχων».

Με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να κονταροχτυπιούνται για το Συριακό σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι είχαν στοιχίσει την Κυριακή τουλάχιστον 23 ζωές.

Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη συριακή κρίση, Στέφαν ντε Μιστούρα, κατηγόρησε το συριακό καθεστώς για «άνευ προηγουμένου στρατιωτική βία εναντίον αμάχων» ενώ η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα για βαρβαρότητα και η Ρωσία είπε πως «προς το παρόν, είναι σχεδόν αδύνατη η ειρήνευση στη Συρία».

Ο ντε Μιστούρα ανέφερε πως η επιχείρηση που προκήρυξε η Συρία για την πλήρη ανακατάληψη του Χαλεπίου έχει οδηγήσει σε μία από τις χειρότερες εβδομάδες ενός εμφυλίου που ξεπερνά σε διάρκεια τα πεντέμισι χρόνια, με δεκάδες επιδρομές εναντίον κατοικημένος περιοχών και μεγάλο αριθμό θυμάτων μεταξύ αμάχων.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ ανέφερε η χρήση ορισμένων εξεζητημένων μέσων οπλισμού στην επιχείρηση ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου. Ωστόσο, ο ντε Μιστούρα δήλωσε «πεπεισμένος πως η κατάσταση στη Συρία μπορεί να αντιστραφεί», λέγοντας πως για αυτό δεν παραιτείται.

Η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, επιτέθηκε στη ρωσική στάση, λέγοντας πως οι ενέργειας της Μόσχας συνιστούν «βαρβαρότητα, όχι αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας σήμερα ότι η ειρήνη στη Συρία είναι «κάτι το σχεδόν αδύνατο τώρα».

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας Φρανσουά Ντελάτρ κατηγόρησε τη Δαμασκό και τη Μόσχα ότι επιμένουν σε μια στρατιωτική διευθέτηση του εμφυλίου και ότι χρησιμοποιούν τις διαπραγματεύσεις ως «προπέτασμα καπνού».

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας Μάθιου Ράικροφτ κατήγγειλε τις «κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» στο Χαλέπι και ανέφερε το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024