Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται να επανεκλεγεί στην ηγεσία των Εργατικών

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται να επανεκλεγεί στην ηγεσία των Εργατικών

Παρά την αντίσταση της ελίτ του κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται να επανεκλεγεί στην ηγεσία των Εργατικών, χάρη στην υποστήριξη της βάσης, αναδεικνύοντας το χάσμα ανάμεσα στη βάση και των μηχανισμών του κόμματος.

Παρά την αντίσταση της ελίτ του κόμματος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναμένεται να επανεκλεγεί στην ηγεσία των Εργατικών, χάρη στην υποστήριξη της βάσης, αναδεικνύοντας το χάσμα ανάμεσα στη βάση και τον μηχανισμό του κόμματος.

Έναν χρόνο μετά την εντυπωσιακή επικράτησή του και την ανάδειξη του στην ηγεσία των Εργατικών, ο 67χρονος βετεράνος της πολιτικής προβάλλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί έναντι του βουλευτή Όουεν Σμιθ, του 46χρονου σχετικά άγνωστου πολιτικού από την Ουαλία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθεί στις 13:45 (ώρα Ελλάδας) στο συνέδριο του κόμματος στο Λίβερπουλ.

«Όλα δείχνουν ότι θα επανεκλεγεί με μια επίδοση παρόμοια με εκείνη της περασμένης χρονιάς, (ένα ποσοστό) γύρω στο 60%», υπογράμμισε ο Στίβεν Φίλντινγκ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αναγκάστηκε παρά τη σαρωτική του νίκη το 2015 να δώσει ξανά μάχη για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, αφού οι 172 από τους 230 βουλευτές των Εργατικών ενέκριναν στα τέλη Ιουνίου μια πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι έκανε απρόθυμα εκστρατεία εναντίον του Brexit στο δημοψήφισμα.

Στην πραγματικότητα, η κρίση σιγόκαιγε από την πρώτη ημέρα της ηγεσίας του ακτιβιστή κατά της λιτότητας και του πολέμου στην ηγεσία του κόμματος.

Η πλειονότητα των βουλευτών και των στελεχών των Εργατικών, ενός κόμματος με 116 χρόνια ιστορίας, λένε πως το αριστερό προφίλ του Κόρμπιν εγγυάται μια «εκλογική καταστροφή» στις προσεχείς εθνικές εκλογές το 2020.

Οι δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά τον ευνοούν, καθώς τα τρία τέταρτα των Βρετανών θεωρούν ότι δεν είναι ικανός να ηγηθεί της χώρας.

«Δεν ήμασταν ποτέ τόσο μακριά από την εξουσία από το 1930» είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ο οποίος είχε ηττηθεί από τον αδελφό του Εντ στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2010.

Αλλά για την πλειοψηφία των περίπου 550.000 μελών του «μεγαλύτερου κόμματος της Ευρώπης», ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι φορέας της ελπίδας για την επιστροφή σε μια «αληθινή αριστερά» και τη ρήξη με την κληρονομιά της στροφής προς το κέντρο που έκανε ο Τόνι Μπλερ.

Ωστόσο η σύγκρουση δεν θα τελειώσει με τη διαφαινόμενη νίκη Κόρμπιν: κατά τον Φίλντινγκ, ο «πόλεμος χαρακωμάτων» θα συνεχιστεί, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν τη διάσπαση των Εργατικών και τη δημιουργία ενός κόμματος της κεντροαριστεράς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024