Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθησυχαστικός ο Σουλτς προς τους Τούρκους για το θέμα της βίζα

Καθησυχαστικός ο Σουλτς προς τους Τούρκους για το θέμα της βίζα

Οι διαφωνίες μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τη βίζα «δεν σημαίνουν πως η συμφωνία για τη βίζα θα αποτύχει», λέει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς από την Άγκυρα. Κυριότερο αγκάθι είναι ο τουρκικός αντιτρομοκρατικός νόμος, τον οποίο «δεν μπορούμε να αλλάξουμε» επέμεινε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Οι διαφωνίες μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τη βίζα «δεν σημαίνουν πως η συμφωνία για τη βίζα θα αποτύχει», λέει ο πρόεδρος της Ευρωβουής Μάρτιν Σουλτς από την Άγκυρα. Κυριότερο αγκάθι είναι ο τουρκικός αντιτρομοκρατικός νόμος, τον οποίο «δεν μπορούμε να αλλάξουμε» επέμεινε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Οι αναφορές του Σουλτς κινήθηκαν στον ίδιο τόνο με τις προηγούμενες αναφορές του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε την τουρκική πρωτεύουσα την Πέμπτη.

Ο Μάρτιν Σουλτς, σε δηλώσεις του με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, σημείωσε πως «υπάρχουν διαφωνίες» και όσον αφορά τη βίζα πρόκειται για τον αντιτρομοκρατικό νόμο. «Εάν δεν λυθούν κάποια προβλήματα, όπως η αλλαγή στον αντιτρομοκρατικό νόμο, δεν μπορούν να καταργηθούν οι θεωρήσεις» είπε.

Σε ερώτημα για το αν η άρνηση της Τουρκίας σηματοδοτεί αποτυχία της συμφωνίας για τη βίζα, ο Μ.Σουλτζ απάντησε πως «αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο, αυτό όμως δεν σημαίνει τελική αποτυχία. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».

Στο ίδιο ερώτημα απάντησε και ο κ. Γιλντιρίμ, λέγοντας πως «δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στο ζήτημα του αντιτρομοκρατικού νόμου. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι λόγος για να προεξοφλήσουμε την αποτυχία».

Προηγούμενως, ο τούρκος πρωθυπουργός είχε υπογραμμίσε ότι η Τουρκία «ξεκαθάρισε στην Ευρώπη πως δεν μπορεί να κάνει αλλαγές» στον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος, υποστήριξε ο Γιλντιρίμ, «δεν αφορά μόνο την ασφάλεια της Τουρκίας, αλλά και την ασφάλεια της Ευρώπης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024