Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ακροδεξιά «μπροστά» από το CDU της Μέρκελ πριν από κρατιδιακές κάλπες

Η ακροδεξιά «μπροστά» από το CDU της Μέρκελ πριν από κρατιδιακές κάλπες

Σε μία πρόβλεψη-σοκ που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την Άνγκελα Μέρκελ, το ξενοφοβικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ξεπερνά σε ποσοστά το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία εν όψει των τοπικών εκλογών της Κυριακής. Έτερη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa δείχνει συνολική πτώση του CDU και άνοδο της AfD.

Το ξενοφοβικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ξεπέρασε σε ποσοστά το συντηρητικό Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, εν όψει των τοπικών εκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με το περιοδικό Cicero.

Έτερη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa δείχνει συνολική πτώση του CDU και άνοδο της AfD.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το ινστιτούτο Insa για λογαριασμό του μηνιαίου περιοδικού, το AfD θα συγκεντρώσει το 23% των ψήφων στις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής, ξεπερνώντας το CDU που θα συγκεντρώσει το 20% -πρόβλεψη που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την Μέρκελ.

«Θα είναι μια απόλυτη κατάρρευση για τους Χριστιανοδημοκράτες αν ένα νέο κόμμα κατορθώσει να εγκαθιδρυθεί σε κρατιδιακό επίπεδο στα δεξιά του CDU και πράγματι να ξεπεράσει τα ποσοστά του» ανέφερε το περιοδικό στον δικτυακό του τόπο.

Η Γερμανία παραμένει σε αναταραχή, με τις αντιμεταναστευτικές τάσεις να παρουσιάζουν αύξηση, καθώς 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε πέντε ξεχωριστές επιθέσεις που σημειώθηκαν μεταξύ 18 και 26 Ιουλίου. Στις δύο επιθέσεις την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και στις τρεις οι δράστες ήταν αιτούντες άσυλο.

Εκμεταλλευόμενοι τις επιθέσεις πολλοί επικρίνουν την μεταναστευτική πολιτική ανοιχτών θυρών της Μέρκελ, με την οποία εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθαν στην Γερμανία τον περασμένο χρόνο.

Η δημοσκόπηση του περιοδικού έδειξε πως οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, προηγούνται στις εκλογές στην Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, συγκεντρώνοντας το 28% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσκοπικά αποτελέσματα, θα επιτραπεί στον κυβερνητικό συνασπισμό SPD-CDU να συνεχίσει να κυβερνά το βορειοανατολικό κρατίδιο, με ένα συγκεντρωτικό ποσοστό 48% της προβλεπόμενης ψήφου.

Επίσης το SPD θα μπορούσε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό με το αριστερό κόμμα Die Linke, που προβλέπεται ότι θα συγκεντρώσει το 15% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, και το Κόμμα Πρασίνων, που προβλέπεται ότι θα συγκεντρώσει το 6% των ψήφων.

Όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στο Κοινοβούλιο έχουν αποκλείσει την συμμετοχή τους σε οποιονδήποτε σχήμα που θα έχει μέσα το AfD.

Το δείγμα της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Insa ήταν 1,031 δυνητικοί ψηφοφόροι και διεξήχθη στις 29 Αυγούστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024