Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστριακή κάλπη: Ο Μπέλεν έχει... υπέροχους πνεύμονες

Αυστριακή κάλπη: Ο Μπέλεν έχει… υπέροχους πνεύμονες

«Έχει πραγματικά υπέροχους πνεύμονες»: Με αυτήν την δήλωση ο γιατρός του Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος διεκδικεί την αυστριακή προεδρία στις επαναληπτικές εκλογές, κλήθηκε να διαψεύσει τη φημολογία περί ασθένειας του υποψηφίου (και να δείξει τα επίπεδα σουρεαλισμού που έχει αγγίξει η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία στη Βιέννη). Ο Μπέλεν κάλεσε ο ίδιος τον γιατρό του να κάνει τις ανακοινώσεις, αποδεσμεύοντάς τον από το ιατρικό απόρρητο.

«Έχει πραγματικά υπέροχους πνεύμονες»: Με αυτήν την δήλωση ο γιατρός του Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος διεκδικεί την αυστριακή προεδρία στις επαναληπτικές εκλογές, κλήθηκε να διαψεύσει τη φημολογία περί ασθένειας του υποψηφίου -και να δείξει τα επίπεδα σουρεαλισμού που έχει αγγίξει η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία στη Βιέννη.

Ο Μπέλεν κάλεσε ο ίδιος τον γιατρό του να κάνει τις ανακοινώσεις, αποδεσμεύοντάς τον από το ιατρικό απόρρητο.

Η φημολογία -ως υποκινητή της οποίας το επιτελείο του Μπέλεν κατηγορεί τον ανθυποψήφιό του Νόρμπερτ Χόφερ από το ακροδεξιού FPÖ- ήθελε τον 72χρονο υποψήφιο να πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα. Ο Μπέλεν είναι αρειμάνιος καπνιστής.

Ο Μπέλεν «υπέβαλε» στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων τις αναφορές του γιατρού του, ώσετ να διασφαλιστεί πως η διάψευση θα φτάσει σε όλα τα ΜΜΕ.

«Μπορώ να αποκλείσω με σχεδόν 100% βεβαιότητα πως ο κύριος φαν ντερ Μπέλεν πάσχει από καρκίνο» ανέφερε ο γιατρός Κρίστοφ Τσιλίνσκι. Διαβεβαιώνοντας σε αρκετά σημεία πως ο πολιτικός είναι, από ιατρική άποψη, απολύτως κατάλληλος για την υποψηφιότητα, ο γιατρός προσπάθησε να το ξεκαθαρίσει όσο μπορούσε, τονίζοντας: «Έχει πραγματικά υπέροχους πνεύμονες».

H χώρα στις 2 Οκτωβρίου ξαναστήνει την προεδρική κάλπη μετά την ακύρωση του δεύτερου γύρου επειδή είχαν διαπιστωθεί παρατυπίες. Στον δεύτερο γύρο, από τον οποίο είχαν αποκλειστεί οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων (και συγκυβερνώντων) κομμάτων, είχαν έρθει αντιμέτωποι ο Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν (ανεξάρτητος προερχόμενος από τους Οικολόγους) και ο Νόρμπερτ Χόφερ (του ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού FPÖ. Η χώρα είχε μοιραστεί ακριβώς στη μέση και τελικά επικράτησε στο νήμα ο Μπέλεν.

Ο αυστριακός πρόεδρος εκλέγεται μεν άμεσα, τη διακυβέρνηση όμως ασκεί ο πρωθυπουργός (σήμερα, ο σοσιαλδημοκράτης Κρίστιαν Κερν με τη συνεργασία του κεντροδεξιού ÖVP). Ωστόσο, ο πρόεδρος μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές -κάτι που θα μπορούσε να επιδιώξει το ακροδεξιό FPÖ θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ενισχυμένη του δυναμική που καταγράφεται στις τελευταίες κάλπες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024