Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικό άρμα μάχης επλήγη στη βόρεια Συρία, τραυματίες τρεις στρατιώτες

Τουρκικό άρμα μάχης επλήγη στη βόρεια Συρία, τραυματίες τρεις στρατιώτες

Τρεις τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν το άρμα μάχης στο οποίο επέβαιναν επλήγη δυτικά της πόλης Τζαραμπλούς στη Συρία. Οι επιχειρήσεις εναντίον μαχητών στην περιοχή συνεχίζονται, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός, χωρίς να ανακοινώσει ποιος έπληξε το τανκ. Διαψεύδεται ότι είχε συμφωνηθεί εκεχειρία μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και κούρδων ανταρτών.

Τρεις τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν το άρμα μάχης στο οποίο επέβαιναν επλήγη δυτικά της πόλης Τζαραμπλούς στη Συρία. Οι επιχειρήσεις εναντίον μαχητών στην περιοχή συνεχίζονται, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός, χωρίς να ανακοινώσει ποιος έπληξε το τανκ.

Σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των τουρκικών δυνάμεων έδιωξαν από την Τζαραμπλούς τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιχείρηση έχει στόχο τόσο την ISIS, όσο και κούρδους αντάρτες, με το Spiegel να εκτιμά ότι η τουρκική επιχείρηση ευνοεί τους τζιχαντιστές.

Η επιχείρηση συνεχίζεται μετά από μικρή παύση των εχθροπραξιών. Κούρδος αξιωματικός έκανε λόγο για εκεχειρία μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του στρατιωτικού συμβουλίου των Κούρδων πολιτοφυλάκων, κάτι που διέψευσαν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Ο τουρκικός στρατός δεν έχει συμφωνήσει σε καμία εκεχειρία με Κούρδους πολιτοφύλακες στην βόρεια Συρία, ανέφεραν οι τουρκικές πηγές.

«Δεν υπάρχει καμία εκεχειρία και καμία κατάπαυση των εχθροπραξιών. Αλλά σταμάτησαν οι επιχειρήσεις για κάποιο διάστημα» τόνισε από την πλευρά του διοικητής σύρων ανταρτών που έχουν τη στήριξη των Κούρδων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία θα συνεχιστεί έως ότου εξαλειφθούν όλες οι στρατιωτικές απειλές για την ασφάλεια της Τουρκίας.

Επιπρόσθετα τόνισε πως οι επισημάνσεις των ΗΠΑ, που επιδιώκει αποκλιμάκωση των μαχών μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων μαχητών, σχετικά με τον στόχο της τουρκικής επιχείρησης είναι απαράδεκτες και η Άγκυρα αναμένει την εκπλήρωση της δέσμευσης των ΗΠΑ ότι οι Κούρδοι μαχητές θα παραμείνουν ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024