Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμπρησμός στο Εγκληματολογικό Ινστιτούτο των Βρυξελλών

Εμπρησμός στο Εγκληματολογικό Ινστιτούτο των Βρυξελλών

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Εγκληματολογικό Ινστιτούτο των Βρυξελλών τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, ένα αυτοκίνητο παραβίασε τις μπάρες ασφαλείας λίγο πριν από τις 2.30 (τοπική ώρα), ορμώντας στον χώρο του πάρκινγκ. Το κτίριο ήταν κενό την ώρα της επίθεσης, οπότε δεν υπήρξαν θύματα. Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν και ανακρίνονται για το συμβάν, το οποίο περισσότερο συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα παρά με την τρομοκρατία.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Εγκληματολογικό Ινστιτούτο των Βρυξελλών τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, ένα αυτοκίνητο παραβίασε τις μπάρες ασφαλείας λίγο πριν από τις 2.30 (τοπική ώρα), ορμώντας στον χώρο του πάρκινγκ. Το κτίριο ήταν κενό την ώρα της επίθεσης, οπότε δεν υπήρξαν θύματα. Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν και ανακρίνονται για το συμβάν, το οποίο περισσότερο συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα παρά με την τρομοκρατία.
{{{ map }}}
Ειδικότερα, σύμφωνα με το βελγικό ραδιοσταθμό RTL, ένα αυτοκίνητο παραβίασε τις μπάρες ασφαλείας λίγο πριν από τις 2.30 (τοπική ώρα), ορμώντας στον χώρο του πάρκινγκ. Το κτίριο ήταν κενό την ώρα της επίθεσης.

Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται σε σχέση με την πυρκαγιά, που προκάλεσε έκρηξη, αλλά όχι θύματα. «Ήταν εμπρησμός στο εργαστήριο της ομοσπονδιακής αστυνομίας», δήλωσε η εισαγγελέας Ίνε Βαν Βίμερς. «Με τη φωτιά έχουμε εκρήξεις, αλλά δεν είναι η περίπτωση της ρίψης ή τοποθέτησης εκρηκτικών», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν η επίθεση μπορεί να συνδέεται με την τρομοκρατία, η εισαγγελέας επισήμανε ότι «είναι ένα ενδεχόμενο». «Δεν είναι σίγουρα όμως το πρώτο που σκεπτόμαστε. Σκεπτόμαστε ότι είναι μάλλον εμπρησμός από το οργανωμένο έγκλημα. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι ήταν τρομοκρατία», πρόσθεσε, καθώς οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για προσπάθεια των δραστών να καταστρέψουν στοιχεία.

To Ινστιτούτο βρίσκεται στην περιοχή του Νέντερ Όβερ Χέμπεκ, στα βόρεια της βελγικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για το βασικό επιστημονικό κέντρο της Δικαιοσύνης.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Μεταξύ άλλων, σε αυτόν τον χώρο πραγματοποιείται η αναγνώριση και η ανάλυση στοιχείων των υπόπτων, καθώς επίσης εξετάζεται η λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος.

Εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος που έσπευσαν στο σημείο, κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές. «Η έκρηξη ήταν δυνατή. Οι ζημιές είναι σημαντικές. Τα παράθυρα του εργαστηρίου εκτοξεύτηκαν αρκετά μέτρα μακριά», επισημαίνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024