Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκροί άμαχοι σε νέους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Συρία

Νεκροί άμαχοι σε νέους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Συρία

Τουλάχιστον 35 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και βομβαρδισμούς τουρκικών αεροσκαφών στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση για να πλήξει ταυτόχρονα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και τους κούρδους αντάρτες σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι σκότωσε «25 τρομοκράτες» και ότι είχαν ληφθεί μέτρα για να μην πληγεί ο άμαχος πληθυσμός.

Τουλάχιστον 35 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και βομβαρδισμούς τουρκικών αεροσκαφών στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση για να πλήξει ταυτόχρονα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και τους κούρδους αντάρτες, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουρκικά μαχητικά και το πυροβολικό έπληξαν θέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη βόρεια Συρία την Κυριακή, ανακοίνωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς η Άγκυρα συνεχίζει την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεργασία με σύρους αντάρτες.

«Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και 50 ακόμη τραυματίστηκαν από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σήμερα το πρωί στο χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα, νοτίως της συριακής πόλης Τζαραμπλούς», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπνέλ Ραχμάν.

Αργότερα, η οργάνωση ανακοίνωσε πως τουλάχιστον άλλοι 15 άμαχοι σκοτώθηκαν στη βόρειο Συρία από αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το Παρατηρητήριο σημείωσε πως άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο ένα αγρόκτημα κοντά στο χωριό αλ-Αμάρνα, το οποίο κατέλαβαν την Κυριακή υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Σύροι αντάρτες από πολιτοφυλακή προσκείμενη στους Κούρδους.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη, την Τετάρτη, της τουρκικής επιχείρησης.

Από την πλευρά του, ο τουρκικός στρατός υποστηρίζει ότι σκότωσε 25 Κούρδους «τρομοκράτες» και ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην πληγεί ο άμαχος πληθυσμός».

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον επτά αντάρτες του PKK σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Δύο τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν επίσης στις συγκρούσεις που ξέσπασαν όταν αντάρτες του PKK άνοιξαν πυρ εναντίον τούρκων στρατιωτών, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Συρία επικεντρώνονται νοτίως της Τζαραμπλούς, πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στα τουρκικά σύνορα και πρώτης περιοχής που πέφτει στα χέρια των ανταρτών, τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα.

Το χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα βρίσκεται 14 χλμ. νοτίως της Τζαραμπλούς και τελεί υπό τον έλεγχο ντόπιων μαχητών που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις.

Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι μεταξύ των μαχητών αυτών υπάρχουν νεκροί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Διοικητής των συριακών δυνάμεων είπε ότι οι υποστηριζόμενοι από τους Τούρκους σύροι αντάρτες επιχειρούν να καταλάβουν την πόλη Μανμπίτζ, η οποία βρίσκεται στα χέρια υποστηριζόμενων από τους Κούρδους σύρων ανταρτών.

Το Σάββατο συγκρούσεις ξέσπασαν για πρώτη φορά μεταξύ τουρκικών αρμάτων μάχης και κούρδων μαχητών ή ανταρτών υποστηριζόμενων από κούρδους μαχητές στην περιοχή αλ-Αμαρνέ, επίσης νοτίως της Τζαραμπλούς.

Δεν υπήρχε άμεση αντίδραση από την κουρδική YPG, ωστόσο δυνάμεις συμμαχικές της κουρδικής πολιτοφυλακής είχαν δηλώσει το Σάββατο ότι δεν υπάρχουν κούρδοι μαχητές στις περιοχές που στοχεύουν οι τουρκικές δυνάμεις ή οι σύμμαχοί τους.

Το Σάββατο, σκοτώθηκε ο πρώτος τούρκος στρατιώτης στο πλαίσιο της επιχείρησης στη Συρία. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν κούρδοι μαχητές έβαλαν εναντίον τανκς. Κουρδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι καταστράφηκαν τρία τανκς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024