Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Ερντογάν εν μέσω τουρκικής παρουσίας στη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία για τη Συρία είχαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία. Ο τούρκος πρόεδρος ενημέρωσε τον Πούτιν για τις επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων, ενώ -σύμφωνα με την τουρκική προεδρία- Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειες για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι και αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της G20 στην Κίνα.

Τηλεφωνική επικοινωνία για τη Συρία είχαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Ο τούρκος πρόεδρος ενημέρωσε τον Πούτιν για τις επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες επισήμαναν τη σημασία που έχει η συνεργασία για την περιφερειακή ασφάλεια εναντίον όλων των «τρομοκρατικών οργανώσεων», συμπεριλαμβανομένου και του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι της Συρίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία.

Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στην Κίνα, που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η Ρωσία και η Τουρκία βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεών τους, οι οποίες είχαν παγώσει μετά την κατάρριψη, πέρσι, ενός ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα σύνορα της Συρίας.

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε την Παρασκευή ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Συρία όσο καιρό χρειαστεί, προκειμένου να «καθαρίσουν» τα σύνορα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και άλλους μαχητές, όπως είπε.

Στόχος της ευρείας επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» είναι τόσο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όσο και οι κούρδοι αντάρτες στη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024