Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Αναστέλλει την απαγόρευση του μπουρκίνι το ανώτατο δικαστήριο

Γαλλία: Αναστέλλει την απαγόρευση του μπουρκίνι το ανώτατο δικαστήριο

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας απεφάνθη σε προσωρινή απόφαση, υπέρ της αναστολής του μέτρου της απαγόρευσης του μπουρκίνι, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν «αποδεδειγμένοι κίνδυνοι» για τη δημόσια τάξη. Αναμένεται πάντως και η οριστική απόφαση.

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας απεφάνθη την Παρασκευή υπέρ της αναστολής του μέτρου της απαγόρευσης του μπουρκίνι, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν «αποδεδειγμένοι κίνδυνοι» για τη δημόσια τάξη κι ενώ το εν λόγω μέτρο έχει προκαλέσει οργή στον μουσουλμανικό κόσμο και έχει διχάσει τη Γαλλία.

Η απόφαση είναι προσωρινή και αναμένεται η οριστική απόφαση, επισήμανε το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση αυτή μετά την προσφυγή που κατέθεσε ο Σύνδεσμος για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση του μπουρκίνι στην πόλη Βιλνέβ – Λουμπέ στις ακτές της Μεσογείου, με το επιχείρημα ότι αντίκειται στις ατομικές ελευθερίες.

Η απόφαση, την οποία χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας στη Γαλλίας, αναμένεται να αποτελέσει νομικό προηγούμενο για περίπου 30 κοινότητες που είχαν εφαρμόσει παρόμοια μέτρα.

Το δικαστικό σύστημα της Γαλλίας προβλέπει την έκδοση προσωρινών αποφάσεων με στόχο να δώσει στο δικαστήριο περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την οριστική του απόφαση.

Δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημείωσε ότι η απόφαση έχει ως στόχο να αποτελέσει νομικό προηγούμενο και σημείωσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί από όλους τους Δήμους που έχουν απαγορεύσει το μπουρκίνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024