Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Φάρατζ στο πλευρό του Τραμπ: «Είναι αντισυστημικός όπως εμείς»

O Φάρατζ στο πλευρό του Τραμπ: «Είναι αντισυστημικός όπως εμείς»

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται: Έναν ιδιαίτερο επισκέπτη είχε να επιδείξει ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στο Μισισίπι, που ήρθε από την «παλιά πατρίδα» για να ενισχύσει το αντισυστημικό προφίλ του μεγιστάνα υποψήφιου -τον Νάιτζελ Φάρατζ του βρετανικού UKIP, την πιο «επιθετική» φωνή του Brexit. Προεδρία του Τραμπ, είπε, θα έφερνε την «ανεξαρτησία της Αμερικής», φροντίζοντας να ξεκαθαρίσει επίσης πως εκείνος δεν θα ψήφιζε την Χίλαρι Κλίντον «ακόμη κι αν τον πλήρωναν».

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται: Έναν ιδιαίτερο επισκέπτη είχε να επιδείξει ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του στο Μισισίπι, που ήρθε από την «παλιά πατρίδα» για να ενισχύσει το αντισυστημικό προφίλ του μεγιστάνα υποψήφιου -τον Νάιτζελ Φάρατζ του βρετανικού UKIP, την πιο «επιθετική» φωνή του Brexit. Προεδρία του Τραμπ, είπε, θα έφερνε την «ανεξαρτησία της Αμερικής».

Ο Τραμπ είχε «φλερτάρει» με το στρατόπεδο του Brexit πριν το βρετανικό δημοψήφισμα και είχε βρεθεί στην Σκωτία την επόμενη της κάλπης (για να εγκαινιάσει γήπεδο γκολφ εταιρείας του) εξυμνώντας με την ευκαιρία το ότι οι Βρετανοί «ανέκτησαν την ανεξαρτησία τους».

Ο Φάρατζ ανταπέδωσε τη χάρη και εμφανίστηκε σε συγκέντρωση του Τραμπ στο Τζάκσον του Μισισίπι. Η παρουσία του συνέπεσε -όχι ιδιαίτερα ταιριαστά- με την απόπειρα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών να μετριάσει τις προηγούμενες ημέρες τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις.

Το μήνυμα που ήθελε να μεταφέρει ο Φάρατζ από το βήμα ήταν ότι με τον Τραμπ τον συνδέει συγγένεια στα ιδανικά.

Ο Φάρατζ είπε πως το Brexit ήταν «η νίκη του κοσμάκη, η νίκη των πραγματικών ανθρώπων», την ώρα που τον παρακολουθούσε ο μεγιστάνας Τραμπ. «Αγγίξαμε εκείνους που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ στη ζωή τους, αλλά πίστευαν ότι ψηφίζοντας Brexit θα ξανάπερναν πίσω τον έλεγχο της χώρας τους, τον έλεγχο των συνόρων τους, την υπερηφάνεια και τον αυτοσεβασμό τους» εξήγησε.

Ο βρετανός πολιτικός είπε μάλιστα ότι, τυπικά, δεν ήρθε για να υποστηρίξει τον Τραμπ επειδή «δεν θα πω στους Αμερικανούς τι να ψηφίσουν». Φρόντισε πάντως να εξηγήσε στο κοινό: «Την Χίλαρι Κλίντον όμως δεν θα την ψήφιζα ούτε κι αν με πληρώνατε, βασικά δεν θα την ψήφιζα ούτε κι αν με πλήρωνε η ίδια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024