Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Έπεσε η Τζαραμπλούς μετά την τουρκική επίθεση - Συνδράμουν οι ΗΠΑ

Συρία: Έπεσε η Τζαραμπλούς μετά την τουρκική επίθεση – Συνδράμουν οι ΗΠΑ

Η επιχειρήση των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων αντικαθεστωτικών που τους υποστηρίζουν κατέληξε στην κατάληψη του ελέγχου της Τζαραμπλούς, στη μεθόριο των δύο χωρών, σύμφωνα με την Άγκυρα. Αναφορές από την Ουάσινγκτον μιλούν για αμερικανική συνδρομή και με μαχητικά. «Συνεχίζουμε μέχρι την εξουδετέρωση των άμεσων απειλών» λέει η Τουρκία, την ώρα όμως που η Ρωσία σημειώνει τη «βαθιά της ανησυχία» για τις εξελίξεις.

Η επιχειρήση των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων αντικαθεστωτικών που τους υποστηρίζουν κατέληξε στην κατάληψη του ελέγχου της Τζαραμπλούς, στη μεθόριο των δύο χωρών, σύμφωνα με την Άγκυρα. Αναφορές από την Ουάσινγκτον μιλούν για αμερικανική συνδρομή και με μαχητικά.

«Συνεχίζουμε μέχρι την εξουδετέρωση των άμεσων απειλών» λέει η Τουρκία με στόχο τόσο την ISIS όσο και τους Κούρδους, την ώρα όμως που η Ρωσία σημειώνει τη «βαθιά της ανησυχία» για τις εξελίξεις.

Η προέλαση των αντικαθεστωτικών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα κατέληξε στην κατάληψη της Τζαραμπλούς, έπειτα από την είσοδο σε άλλες κοινότητες στην περιοχή, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ξεχωριστά, επικεφαλής των ομάδων που είχαν πάρει μέρος, ο Αχμάντ Οτμανέ, δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η Τζαραμπλούς απελευθερώθηκε πλήρως». Δεύτερη πηγή που επικαλείται το ίδιο πρακτορείο ανέφερε πως οι τζιχαντιστές της ISIS που βρίσκονταν στην πόλη είχαν αποσυρθεί προς την Αλ Μπαμπ, στα νοτιοδυτικά.

Σύμφωνα με το Anadolu, δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων που συμμετείχαν, αλλά σκοτώθηκε ένας σύρος αντικαθεστωτικός.

Παράλληλα, έπειτα από προηγούμενες αναφορές από την Ουάσινγκτον πως οι αμερικανικές δυνάμεις παρείχαν συμβουλευτική υποστήριξη και πληροφορίες, στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου ανέφεραν σε Reuters και αμερικανικά πρακτορεία πως διεξήχθησαν πλήγματα και από την αεροπορία των ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες μιλούσαν για χτυπήματα από A10 Warthog και F16 της αμερικανικής αεροπορίας.

«Συνεχίζουμε μέχρι να διώξουμε την κουρδική YPG»

Η Τουρκία διαμήνυσε πως θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις μέχρι «να εξουδετερωθούν όλες οι άμεσα επικείμενες απειλές»

Η επιχείρηση που είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε στόχο τόσο τους τζιχαντιστές της ISIS όσο και, όπως δεν έχει κρύψει η Άγκυρα, την αποτροπή δημιουργίας ενιαίου κουρδικού θύλακα πάνω στη μεθόριό της.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έγινε πιο συγκεκριμένος στον αντικειμένο στόχο των επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να μετακινηθούν ανατολικά του Ευφράτη οι δυνάμεις της κουρδικής YPG» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024