Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Νιγηρία «θεωρεί ότι σκότωσε» τον αρχηγό της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ

H Νιγηρία «θεωρεί ότι σκότωσε» τον αρχηγό της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ

Η αεροπορία της Νιγηρίας ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι επιδρομή της εναντίον της Μπόκο Χαράμ τραυμάτισε ηγετικά στελέχη της και «τραυμάτισε θανάσιμα» τον αρχηγό της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου. Η αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πλευρά. Στο παρελθόν, η Νιγηρία έχει ανακοινώσει ξανά το θάνατο του Σεκάου, για να διαψευστεί στη συνέχεια.

Η αεροπορία της Νιγηρίας ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι επιδρομή της εναντίον της Μπόκο Χαράμ τραυμάτισε ηγετικά στελέχη της και «τραυμάτισε θανάσιμα» τον αρχηγό της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου.

Η αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πλευρά. Στο παρελθόν, η Νιγηρία έχει ανακοινώσει ξανά το θάνατο του Σεκάου, για να διαψευστεί στη συνέχεια.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου των νιγηριανών ενόπλων δυνάμεων ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, πως κυβερνητικά μαχητικά προχώρησαν σε πλήγματα στο δάσος Σαμπίσα της περιφέρεια του Μπόρνο στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η περιφέρεια θεωρείται το «προπύργιο» της οργάνωσης. «Ο αρχηγός της, ο λεγόμενος Αμπουμπακάρ Σεκάου, πιστεύεται ότι τραυματίστηκε θανάσιμα» ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο Σεκάου τραυματίστηκε στο πάνω μέρος του κορμού.

Η ισλαμιστική οργάνωση δρα εδώ και χρόνια στη Νιγηρία και εσχάτως, μετά την ανάληψη της «ηγεσίας» από τον Σεκάου, είχε αρχίσει να προχωρά σε μεγαλύτερης έκτασης τρομοκρατικές επιθέσεις. Ηχηρότερη ήταν η απαγωγή των πάνω από 200 μαθητριών. Τον τελευταίο χρόνο, έχει εμφανιστεί να προσεταιρίζεται την ISIS.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024