Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Ερντογάν δείχνει την ισχύ του με συγκέντρωση «θρίαμβο» στην Πόλη

O Ερντογάν δείχνει την ισχύ του με συγκέντρωση «θρίαμβο» στην Πόλη

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αναμένονται σε συγκέντρωση «υπέρ της Δημοκρατίας» στην Κωνσταντινούπολη στην οποία καλεί ο Ερντογάν, βγάζοντας, ηρωικά, στο δρόμο τους υποστηρικτές του και στήνοντας σκηνικό «υποδοχής εθνάρχη». Το κάλεσμα προσυπογράφουν και τα δύο από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του φιλοκουρδικού HDP.

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου αναμένονται σε συγκέντρωση «υπέρ της Δημοκρατίας» στην Κωνσταντινούπολη στην οποία καλεί ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη μεγαλύτερη μετά τις πρώτες ημέρες έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα -βγάζοντας ηρωικά στο δρόμο τους υποστηρικτές του και στήνοντας σκηνικό «υποδοχής εθνάρχη».

Ο Ερντογάν θα μιλήσει στην συγκέντρωση, ενώ το κάλεσμα προσυπογράφουν και τα δύο από τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης -πλην του φιλοκουρδικού HDP. Έτσι, το υπόλοιπο πολιτικό σκηνικό βάζει τη βούλα στον «θρίαμβο» που διοργανώνει ο πρόεδρος. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Γενικαπί νωρίς το απόγευμα.

Στο σημείο της συγκέντρωσης, που άνοιξε από το πρωί και δέχτηκε από νωρίς τους πρώτους ενθουσιώδεις υποστηρικτές, έχουν στηθεί δύο τεράστια πορτρέτα: Ένα του Κεμάλ Ατατούρκ και ένα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τη συγκέντρωση ουσιαστικά κλείνουν οι λεγόμενες «σκοπιές δημοκρατίας» που διοργάνωνε το κυβερνών κόμμα.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε ευρεία εκκαθάριση του στρατεύματος και των υπόλοιπων τμημάτων της κρατικής μηχανής, ενώ ενέτεινε το «κυνήγι» στο δίκτυο του Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως ενορχηστρωτή.

Επιπλέον, η Άγκυρα έχει προαναγγείλει πρωτοβουλίες για πλήρη έλεγχο του στρατού από την πολιτική ηγεσία.

Από τις ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχουν τεθεί σε αργία ή απολυθεί πάνω από 60.000 κρατικοί αξιωματούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Υπό κράτηση έχουν βρεθεί περίπου 13.000 ύποπτοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024