Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφοδοι καμικάζι σε πετρελαϊκές μονάδες στο Κιρκούκ του Ιράκ

Έφοδοι καμικάζι σε πετρελαϊκές μονάδες στο Κιρκούκ του Ιράκ

Ένοπλοι καμικάζι εισέβαλαν σε εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου στο βόρειο Ιράκ, σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τοποθέτησαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς πριν οι δυνάμεις ασφαλείας καταφέρουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του χώρου. Στη συνέχεια, ένοπλοι εισέβαλαν σε δεύτερη μονάδα στην ίδια περιοχή, σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στο Μπάι Χασάν, με τις τελευταίες αναφορές να μιλούν για συνεχιζόμενες συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ένοπλοι καμικάζι εισέβαλαν σε εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου στο Κιρκούς του βόρειου Ιράκ, σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τοποθέτησαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς πριν οι δυνάμεις ασφαλείας καταφέρουν να ανακτήσουν τον έλεγχο του χώρου.

Στη συνέχεια, ένοπλοι εισέβαλαν σε δεύτερη μονάδα στην ίδια περιοχή, σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στο Μπάι Χασάν, με τις τελευταίες αναφορές να μιλούν για συνεχιζόμενες συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Εξετάζεται αν επρόκειτο για ενόπλους που συμμετείχαν στην πρώτη έφοδο, διέφυγαν και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο για την επίθεση στο Μπάι Χασάν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο Reuters πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες, έσπασαν την εξωτερική πύλη του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου ΑΒ2, που απέχει 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ. Οι δράστες χτύπησαν δύο φύλακες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους στην αίθουσα ελέγχου του σταθμού και τοποθέτησαν βόμβες, εκ των οποίων εξερράγησαν τουλάχιστον οι πέντε.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν στην περιοχή, κατάφεραν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του σταθμού και να απελευθερώσουν 15 εργαζόμενους που είχαν κρυφτεί σε μια άλλη αίθουσα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι δράστες σκοτώθηκαν ή αν είχαν προλάβει να διαφύγουν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, όμως οι υποψίες όλων πέφτουν στην τζιχαντιστική ISIS.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024