Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνες στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ λόγω «ενδείξεων» απειλής

Έρευνες στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ λόγω «ενδείξεων» απειλής

Επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας τέθηκαν σε εφαρμογή και η ολλανδική αστυνομία πραγματοποίησε το Σάββατο έρευνες στην περιοχή του αεροδρομίου Σίπχολ του Άμστερνταμ έπειτα από «ενδείξεις» για την ύπαρξη απειλής, όπως δήλωσε αξιωματούχος. Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω των ελέγχων σε οχήματα σε περίοδο κατά την οποία οι μετακινήσεις είναι αυξημένες λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Η ολλανδική αστυνομία πραγματοποίησε το Σάββατο έρευνες στην περιοχή του αεροδρομίου Σίπχολ του Άμστερνταμ έπειτα από «ενδείξεις» για την ύπαρξη απειλής. Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω των ελέγχων σε οχήματα σε περίοδο κατά την οποία οι μετακινήσεις είναι αυξημένες λόγω καλοκαιρινών διακοπών.

Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για την Πολιτική κατά της Τρομοκρατίας και την Ασφάλεια (NCTV) δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ενδεχόμενη απειλή, ανέφερε όμως ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, περιλαμβανομένου και του ελέγχου οχημάτων.

«Υπήρξε μια ένδειξη [απειλής] σε σχέση με το αεροδρόμιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Έντμοντ Μέσαερτ. «Τα αυξημένα μέτρα έχουν σκοπό να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και των ταξιδιωτών» επισήμανε.

Το εθνικό επίπεδο απειλής στην Ολλανδία παραμένει στο «υπαρκτή», μία βαθμίδα κάτω από την υψηλότερη.

Μετά τις επιθέσεις ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στη Γερμανία, η Ολλανδία θεωρείται σημαντικός στόχος, επειδή υποστηρίζει τις υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση που σημειώθηκε στην Ολλανδία ήταν η δολοφονία από έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο του σκηνοθέτη Τέο βαν Γκογκ, εγγονού του διάσημου ζωγράφου, το 2004.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024