Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση με σοσιαλιστές, συντηρητικούς θέλουν οι Ciudadanos - «Όχι» του PSOE

Κυβέρνηση με σοσιαλιστές, συντηρητικούς θέλουν οι Ciudadanos – «Όχι» του PSOE

Το φιλελεύθερο κόμμα της Ισπανίας Ciudadanos δήλωσε την Πέμπτη έτοιμο να λάβει μέρος σε συνασπισμό κυβέρνησης με τους Σοσιαλιστές (PSOE) και με το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, προκειμένου να μπει τέλος στην περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας στην Ισπανία. Ωστόσο, ο ηγέτης των Σοσαλιστών Πέδρο Σάντσεθ επανέλαβε ότι αντιτίθεται στον σχηματισμό συντηρητικής κυβέρνησης από τον Μαριάνο Ραχόι και τόνισε ότι θα ψηφίσει εναντίον του στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Το φιλελεύθερο κόμμα της Ισπανίας Ciudadanos δήλωσε την Πέμπτη έτοιμο να λάβει μέρος σε συνασπισμό κυβέρνησης με τους Σοσιαλιστές (PSOE) και με το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, προκειμένου να μπει τέλος στην περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας στην Ισπανία.

Ο ηγέτης των Ciudadanos, Άλμπερτ Ριβέρα, ο οποίος συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας την Πέμπτη είπε ότι ο συντηρητικός πολιτικός Μαριάνο Ραχόι πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία εάν χρειαστεί, προκειμένου να γίνει εφικτή μια συμφωνία.

Ο Ριβέρα πρόσθεσε ότι εάν δεν καταστεί δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας, τότε τα άλλα κόμματα θα πρέπει να απέχουν και να επιτρέψουν στο Λαϊκό Κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

«Υπάρχουν δύο επιλογές: μία ισχυρή κυβέρνηση στη βάση της κοινής συναίνεσης ή μία κυβέρνηση μειοψηφίας του κόμματος με τις περισσότερες ψήφους» είπε ο Ριβέρα σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο, ο ηγέτης των Σοσαλιστών Πέδρο Σάντσεθ επανέλαβε ότι αντιτίθεται στον σχηματισμό συντηρητικής κυβέρνησης από τον Μαριάνο Ραχόι και τόνισε ότι θα ψηφίσει εναντίον του στην ψήφο εμπιστοσύνης.

«Θέλουμε να αλλάξουμε την κυβέρνηση Ραχόι και για αυτό θα ψηφίσουμε «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης» είπε σε δημοσιογράφους ο Σάντσες.

Χωρίς τη στήριξη ή έστω την αποχή των Σοσιαλιστών, θα είναι σχεδόν αδύνατο για τον Ραχόι να εξασφαλίσει την πλειοψηφία για δεύτερη θητεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024