Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
RTL: Οι γαλλικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί για την επίθεση στη Νορμανδία

RTL: Οι γαλλικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί για την επίθεση στη Νορμανδία

Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο ένας εκ των δύο δραστών της σφαγής στην εκκλησία της Νορμανδίας τελούσε υπό παρακολούθηση με «βραχιολάκι», αλλά όχι ολόκληρο το 24ωρο, νέες πληροφορίες που δημοσιοποίησε το γαλλικό κανάλι RTL φέρνουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση τις γαλλικές αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ειδοποιηθεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα για την επίθεση.

Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο ένας εκ των δύο δραστών της σφαγής στην εκκλησία της Νορμανδίας τελούσε υπό παρακολούθηση με «βραχιολάκι», αλλά όχι ολόκληρο το 24ωρο, νέες πληροφορίες που δημοσιοποίησε το γαλλικό κανάλι RTL φέρνουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση τις γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ειδοποιηθεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα για την επίθεση.

Για την ακρίβεια, υπηρεσία πληροφοριών άλλης χώρας είχε στείλει στις γαλλικές αρχές φωτογραφία του δεύτερου δράστη, καθώς και σοβαρές πληροφορίες που περιέγραφαν το κίνητρο του δράστη και την ημερομηνία που προγραμματιζόταν η επίθεση.

Επιπλέον, οι πληροφορίες που έφθασαν στις γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι ο ύποπτος βρισκόταν ήδη στη Γαλλία και πως ήταν έτοιμος να δράσει, πιθανόν με συνεργούς.

Ωστόσο, μόνο μια φωτογραφία, χωρίς περαιτέρω στοιχεία, δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει την αιματηρή επίθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γαλλικού καναλιού, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπάθησε να τον εντοπίσει, ανακρίνοντας σειρά ατόμων που θεωρείται ότι βρίσκονται στις παρυφές της τρομοκρατίας, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Ο εν λόγω ύποπτος, τη φωτογραφία του οποίου είχαν στα χέρια τους οι γαλλικές αρχές τέσσερις ημέρες πριν από τη σφαγή στη Νορμανδία, είναι ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετί-Ζαν.

Πρόκειται όντως για τον δεύτερο δράστη, που μαζί με τον 18χρονο Αντέλ Κερμίς επιτέθηκαν στην εκκλησία. Ο Αμπντέλ Μαλίκ ταυτοποιήθηκε την Πέμπτη από τις γαλλικές αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024