Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της σφαγής στη Νορμανδία

Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της σφαγής στη Νορμανδία

Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης σε εκκλησία στη Ρουέν της Νορμανδίας, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία. Πρόκειται για τον 19χρονο Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιτζάν, ο οποίος γεννήθηκε στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος ήταν καταγεγραμμένος από τις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για ριζοσπαστικοποίηση από τις 29 Ιουνίου.

Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης σε εκκλησία στη Ρουέν της Νορμανδίας, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία. Πρόκειται για τον 19χρονο Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιτ Ζάν, ο οποίος γεννήθηκε στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος ήταν καταγεγραμμένος από τις γαλλικές υπηρεσίες Πληροφοριών για ριζοσπαστικοποίηση από τις 29 Ιουνίου.

Ο πρώτος δράστης, ο 18χρονος Αντέλ Κερμίς, Γάλλος, τελούσε υπό κατ΄οίκον κράτηση και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι μετά την αποφυλάκισή του τον Μάρτιο.

Ο δύο δράστες εισέβαλαν σε εκκλησία κοντά στη Ρουέν και ανάγκασαν τον 86χρονο ιερέα Ζακ Χάμελ να γονατίσει πριν του κόψουν τον λαιμό και βιντεοσκοπήσουν την πράξη τους. Και οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να εμφανίζονται οι δύο δράστες της επίθεσης που ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο νεαροί άνδρες που έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για τον Αντέλ Κερμίς και τον συνεργό του Αμπντέλ Μαλίκ Π. Οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους Αμπού Ομάρ και Αμπού Τζαλίλ ελ-Χανάφι.

Ο ένας εξ αυτών διαβάζει στην αραβική γλώσσα με βαριά προφορά το κείμενο με το οποίο οι δύο άνδρες φέρεται να ορκίζονται πίστη στον επικεφαλής της οργάνωσης Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Το Amaq γράφει ότι οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024