Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό κράτηση και οι τούρκοι πιλότοι που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό

Υπό κράτηση και οι τούρκοι πιλότοι που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό

Υπό κράτηση έχουν τεθεί οι δύο τούρκοι πιλότοι, που είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση για την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού τον Νοέμβριο στα σύνορα με τη Συρία. Τούρκος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι πιλότοι κρατούνται σε σχέση με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί οι δύο τούρκοι πιλότοι, που είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση για την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού τον Νοέμβριο στα σύνορα με τη Συρία.

Τούρκος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι πιλότοι κρατούνται σε σχέση με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Στις 24 Νοεμβρίου 2015, τουρκικά F-16 κατέρριψαν πάνω από τη μεθόριο με τη Συρία ένα ρωσικό βομβαρδιστικό, το οποίο, σύμφωνα με την Τουρκία, είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της.

Το επεισόδιο αυτό, το οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «πισώπλατη μαχαιριά», προκάλεσε οξεία κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Μια επιστολή, με την οποία ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητούσε συγγνώμη από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, οδήγησε στην αποκατάσταση των σχέσεών τους.

«Δύο πιλότοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την κατάρριψη του βομβαρδιστικού Su-24 τον Νοέμβριο του 2015 έχουν τεθεί υπό κράτηση», δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως οι πιλότοι φέρεται να εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο πρόεδρος Πούτιν τηλεφώνησε στον Ερντογάν την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος απαράδεκτη και εξέφρασε την ευχή για ταχεία επιστροφή στη σταθερότητα.

Πάντως, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει τις πτήσεις τσάρτερ στην Τουρκία φέτος.

Ρωσίδα αξιωματούχος σημείωσε ότι το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι αρνητικός παράγοντας για τη μείωση του αριθμού των ρώσων επισκεπτών στην Τουρκία.

«Οι πτήσεις τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν θα επαναληφθούν το 2016 και είναι άγνωστο αν θα ξαναγίνουν το 2017», δήλωσε η Μάγια Λομίτζε, διευθύνουσα σύμβουλος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Izvestiya.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024