Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυρά στη Λουιζιάνα

ΗΠΑ: Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυρά στη Λουιζιάνα

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως μοναδικός δράστης της επίθεσης είναι ένας ο άνδρας που έπεσε νεκρός στη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών. Το περιστατικό γεννά φόβους για αναζωπύρωση των φυλετικών συγκρούσεων, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν προχωρήσει σε διάγγελμα, δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου».

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ. Ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως μοναδικός δράστης της επίθεσης είναι ένας ο άνδρας που έπεσε νεκρός στη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας υπό το φως των γεγονότων» δήλωσε ο αρχηγός της πολιτειακής αστυνομίας.

«Η βία, το μίσος πρέπει να τερματιστούν» δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Τζον Μπελ Έντουαρντς.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποιούνταν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων δύο υπόπτων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί έπεσαν στην ενέδρα του ενόπλου, έπειτα από τηλεφώνημα σχετικά με ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Το περιστατικό γεννά φόβους για αναζωπύρωση των φυλετικών συγκρούσεων που προκάλεσε η δολοφονία του αφροαμερικανού Άλτον Στέρλινγκ από αστυνομικές σφαίρες στην ίδια πόλη.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο το τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9 διακρίνονται αστυνομικοί να φθάνουν στην περιοχή του συμβάντος, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος -λίγο πριν προχωρήσει σε διάγγελμα- δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τη βία.

«Μπορεί έως αυτήν τη στιγμή να μην γνωρίζουμε τα κίνητρα αυτής της επίθεσης, ωστόσο θέλω να είμαι ξεκάθαρος: δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Καμία. Αυτές οι επιθέσεις είναι έργο δειλών ανθρώπων που δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλο» είπε, διαβεβαιώνοντας ότι προσφέρει την «πλήρη στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» στον κυβερνήτη της Λουιζιάνας, τον δήμαρχο του Μπατόν Ρουζ και την τοπική αστυνομία και διαμηνύοντας ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε για ακόμη μία φορά την επιβολή του «νόμου και της τάξης».

«Θρηνούμε για τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν στο Μπατόν Ρουζ σήμερα. Πόσα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και πολίτες πρέπει να χάσουν την ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης ηγεσίας στην χώρα μας; Απαιτούμε νόμο και τάξη» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024