Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενίσχυση μέτρων ασφαλείας ανά την Ευρώπη μετά την επίθεση στη Νίκαια

Ενίσχυση μέτρων ασφαλείας ανά την Ευρώπη μετά την επίθεση στη Νίκαια

Αυστηρότεροι γίνονται οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφάλειας στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Μέτρα και στο Βέλγιο, όπου θα γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις για την εθνική εορτή.

Αυστηρότεροι γίνονται οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφάλειας στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Υπό το πρίσμα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, της τρίτης μέσα σε 18 μήνες, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες, ανακοινώνοντας ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία. Ειδικότερα, θα διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στα αεροδρόμια, τους οδικούς άξονες και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Γαλλία, σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές.

Η Ιταλία θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία σημεία οδικής διέλευσης
στα σύνορά της με τη Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο
χωρών στη Βεντιμίλια, ανακοίνωσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Βρετανίας θα επανεξεταστούν.

Μιλώντας από το αεροδρόμιο Gatwick, στο οποίο πραγματοποιούσε επίσκεψη, ο Σαντίκ Καν επισήμανε: «Θα διαβεβαιώσω όλους τους Λονδρέζους ότι σήμερα θα επανεξετάσουμε τα μέτρα ασφαλείας μας, υπό το φως αυτής της επίθεσης, καθώς επίσης πως εγώ και ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είναι ασφαλείς οι πολίτες του Λονδίνου»

Ο ίδιος τόνισε ότι η βρετανική πρωτεύουσα στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας και υπογράμμισε ότι «οι δηλητηριώδεις και διεστραμμένοι» τρομοκράτες θα ηττηθούν.

Αλλά και η αστυνομία θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας που τίθενται σε ισχύ κατά τις μαζικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε εκπρόσωπος Τύπου της πρωθυπουργού.

Στο Βέλγιο, οι Αρχές θα «προσαρμόσουν» τα μέτρα ασφαλείας λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που έγινε η επίθεση στη Νίκαια, κυρίως στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 21ης Ιουλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Η εθνική γιορτή είναι κατά παράδοση η ευκαιρία για μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στις Βρυξέλλες παρουσία της βασιλικής οικογένειας, αλλά και επίδειξη πυροτεχνημάτων στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024