Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κάποτε ήμουν το μέλλον» είπε χειροκροτούμενος ο Κάμερον

«Κάποτε ήμουν το μέλλον» είπε χειροκροτούμενος ο Κάμερον

Σε κλίμα συγκίνησης και με χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής των Κοινοτήτων έπεσε η αυλαία της πρωθυπουργίας Κάμερον. Κλείνοντας μάλιστα την ομιλία του θυμήθηκε μια ατάκα που ο ίδιος -ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης- είχε πει στον πρωθυπουργό Μπλερ: «Κάποτε ήμουν το μέλλον».

Σε κλίμα συγκίνησης και με χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής των Κοινοτήτων έπεσε η αυλαία της πρωθυπουργίας Κάμερον.

Κλείνοντας μάλιστα την ομιλία του θυμήθηκε μια ατάκα που ο ίδιος -ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης- είχε πει στον πρωθυπουργό Μπλερ: «Κάποτε ήμουν το μέλλον».

Νωρίς το απόγευμα θα μεταβεί στα Ανάκτορα για να παραιτηθεί. Ο Κάμερον ήταν ο 12ος πρωθυπουργός που σχημάτισε κυβέρνηση στο όνομα της Ελισάβετ Β’.

Η τελευταία του εμφάνιση ως πρωθυπουργού έγινε στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τα όσα πέτυχε στα έξι χρόνια της πρωθυπουργίας του, για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των Συντηρητικών, του άλλοτε εταίρου του στην κυβέρνηση Νικ Κλεγκ, αλλά και του Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι θα παραμείνει στη δημόσια ζωή.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι η διάδοχός του πρέπει να κρατήσει την Βρετανία «όσο πιο κοντά στην ΕΕ γίνεται».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν υπενθύμισε τις διαφορές στην πολιτική, αλλά ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την υπηρεσία που πρόσφερε στη δημόσια ζωή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο νόμο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του Σέικερ Άμερ από το Γουαντάναμο.

Πάντως, ο Κάμερον δεν έχασε την ευκαιρία να πετάξει μερικά (ακόμα) καρφιά στον Κόρμπιν.

«Θαυμάζω την αντοχή του» είπε, υπενθυμίζοντας μια σκηνή από ταινία των Μόντι Πάιθον, όταν ο ιππότης έχει δεχθεί δεκάδες χτυπήματα και δηλώνει ότι το τραύμα είναι επιφανειακό…

Μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον στο Μπάκιγχαμ θα μεταβεί η Τερέζα Μέι για να λάβει από τη βασίλισσα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη Ντάουνινγκ Στριτ ως η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας, μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Οι πρώτες ανακοινώσεις της θα αφορούν τον σχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, ενώ -όπως έχει γίνει γνωστό- η Μέι έχει αποφασίσει να ορίσει υπουργό αρμόδιο για τη διαχείριση του Brexit.

Η Τερέζα Μέι αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές στην ιστορία της Βρετανίας, αφού καλείται να διαχειριστεί την απόφαση υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δίνοντας ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών της η Μέι ξεκαθάρισε πως θα σεβαστεί τη νίκη των υποστηρικτών του Brexit, αφήνοντας λίγες ελπίδες σε εκείνους που ζητούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ΕΕ.

«Δεν μπορώ να είμαι σαφέστερη: δεν θα υπάρξει απόπειρα να παραμείνουμε στους κόλπους της ΕΕ. Το Brexit σημαίνει Brexit και θα το κάνουμε να επιτύχει» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024