Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άμεση απέλαση για πρόσφυγες που συλλαμβάνονται στην Ουγγαρία

Άμεση απέλαση για πρόσφυγες που συλλαμβάνονται στην Ουγγαρία

Σε ισχύ θέτει η Ουγγαρία νέο αυστηρότερο κανονισμό στο πλαίσιο του προσφυγικού και θα απευλαύνει άμεσα, χωρίς καμία διαδικασία, όποιον πρόσφυγα εντοπίζεται σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων από τα σύνορά της. Οι πρόσφυγες θα στέλνονται σε «κέντρα τράνζιτ», που τυπικά βρίσκονται εκτός της ουγγρικής επικράτειας. Φέτος, έχουν εντοπιστεί 17.351 πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν χωρίς άδεια μέσα στην Ουγγαρία.

Σε ισχύ θέτει η Ουγγαρία νέο αυστηρότερο κανονισμό στο πλαίσιο του προσφυγικού και θα απευλαύνει άμεσα, χωρίς καμία διαδικασία, όποιον πρόσφυγα εντοπίζεται σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων από τα σύνορά της. Οι πρόσφυγες θα στέλνονται σε «κέντρα τράνζιτ», που τυπικά βρίσκονται εκτός της ουγγρικής επικράτειας.

Ο νέος κανονισμός τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, έχοντας ήδη εγκριθεί από το ουγγρικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο για ζητήματα ασφαλείας του ούγγρου πρωθυπουργού, τον Γκιόργκι Μπάκοντι, όσοι απελαύνονται θα στέλνονται σε «κέντρα τράνζιτ» που έχουν στηθεί στην άλλη πλευρά της ουγγρικής περίφραξης, όπου και θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.

Από την αρχή του χρόνου φέτος, έχουν εντοπιστεί 17.351 πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν χωρίς άδεια μέσα στην Ουγγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι με τη νομοθεσία που είχε ψηφίσει πρόσφατα η Βουδαπέστη, η παράνομη είσοδος στη χώρα οδηγεί τον δράστη στο δικαστήριο. Μέχρι στιγμής, αυτό έχει συμβεί σε 4.942 περιπτώσεις σύμφωνα με τον Μπάκοντι -η καταδίκη συνήθως είναι απέλαση στη Σερβία ή στην Κροατία, που σχεδόν ποτέ δεν εκτελείται επειδή οι δύο χώρες δεν τους δέχονται.

Συνολικά, από τις μέχρι τώρα περίπου 199.000 αιτήσεις για άσυλο, η Ουγγαρία έχει κάνει δεκτές 264.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024