Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να πολεμήσει την τρομοκρατία υπόσχεται η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές

Να πολεμήσει την τρομοκρατία υπόσχεται η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές

Διήμερο εθνικό πένθος μετά την αιματηρή επίθεση ισλαμιστών σε εστιατόριο στη Ντάκα κήρυξε η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, η οποία εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας και να εξασφαλίσει «την ελευθερία στη χώρα». H Ιαπωνία επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και επτά πολίτες της, ένας αμερικανός πολίτης, ενώ τουλάχιστον εννέα από τα θύματα είναι Ιταλοί.

Διήμερο εθνικό πένθος μετά την αιματηρή επίθεση ισλαμιστών σε εστιατόριο στη Ντάκα κήρυξε η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, η οποία εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας και να εξασφαλίσει «την ελευθερία στη χώρα».

Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών, έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο εστιατόριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκονταν έντεκα Ιταλοί. Ένας κατάφερε να απομακρυνθεί και να σωθεί, ενώ η τύχη του ενδέκατου αγνοείται.

Δύο από τα θύματα φέρονται να ήταν επιχειρηματίες από τη βορειοανατολική Ιταλία που είχαν πάει στο Μπαγκλαντές για υπογραφή εμπορικών συμφωνιών.

Σοκ στην Ιταλία έχει προκαλέσει η είδηση της αιματηρής ομηρείας στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, διά χειρός της ISIS. «Οι αξίες μας είναι ισχυρότερες του μίσους και του τρόμου» λέει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Επτά από τα θύματα ήταν Ιάπωνες, σημειώνει ο υπουργός Συντονισμού της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ενας αμερικανός πολίτης περιλαμβάνεται στους 20 νεκρούς. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με δριμύτητα την φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ντάκα του Μπαγκλαντές» σχολίασε ο Τζος Ερνεστ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός αμερικανού πολίτη, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.

Οι ένοπλοι ισλαμιστές σκότωσαν 20 ανθρώπους στο καφέ της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλουν στο κτίριο και θέσουν τέρμα στην ομηρία που διήρκεσε 12 ώρες.
Την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024