Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Μπροστά ο Γκρίλο, πίσω οι Δημοκρατικοί σε νέα δημοσκόπηση

Ιταλία: Μπροστά ο Γκρίλο, πίσω οι Δημοκρατικοί σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών αποτυπώνει δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα La Repubblica. Το κίνημα του Μπέμπε Γκρίλο εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ακολουθεί με 30,3%. Η έρευνα έρχεται στον απόηχο του θριάμβου του M5S στη Ρώμη με την εκλογή της Βιρτζίνια Ράτζι στη δημαρχία.

Προβάδισμα του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών αποτυπώνει δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα La Repubblica. Το κίνημα του Μπέμπε Γκρίλο εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ακολουθεί με 30,3%.

Το 78% των ερωτηθέντων απαντά επίσης ότι κίνημα του Μπέπε Γκρίλο είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας η οποία ισχυροποιήθηκε με τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν δυο εβδομάδες -και ανέδειξαν την «πεντάστερη» Βιρτζίνια Ράτζι στην δημαρχία της Ρώμης.

Σε ό,τι αφορά πάντα την πρόθεση ψήφου, το γκάλοπ, που πραγματοποίησε η εταιρία Demos για λογαριασμό της La Repubblica, δείχνει ότι η συντηρητική παράταξη αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα: η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται καθηλωμένη στο 11,8% και η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο 11,5%.

Παράλληλα το στατιστικό δείγμα Ιταλών πολιτών απάντησε ότι σε περίπτωση δεύτερου γύρου θα επέλεγε με ποσοστό 54,7% τα Πέντε Αστέρια και με 45,3% την κεντροαριστερά.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση Ρέντσι τέλος, το έργο της εγκρίνει μόνο το 42% των ερωτηθέντων. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 28 μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2014 οπότε ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024