Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαθύ πένθος στην Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση

Βαθύ πένθος στην Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση

Η Τουρκία κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 άτομα. Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ανατινάχθηκε έξω από το αεροδρόμιο και οι άλλοι δύο μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου. Την ISIS κατηγορεί ο Ερντογάν, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να γίνει η επίθεση σημείο καμπής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 άτομα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ανατινάχθηκε έξω από το αεροδρόμιο και οι άλλοι δύο μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου.

«Όταν οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να περάσουν από τον συνηθισμένο έλεγχο ασφαλείας, όταν δεν κατάφεραν να περάσουν από τους σαρωτές σώματος και τους ελέγχους ασφαλείας, γύρισαν πίσω, έβγαλαν τα όπλα τους από τις βαλίτσες τους και άνοιξαν πυρ προς τον έλεγχο» είπε.

«Ένας άνθρωπος ανατινάχθηκε έξω (από το αεροδρόμιο) και οι άλλοι δύο εκμεταλλεύτηκαν τον πανικό που προκλήθηκε στη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, εισέβαλαν και ανατινάχθηκαν» είπε.

Νεότερη ανακοίνωση της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ανεβάζει σε 41 τον αριθμό των νεκρών. Οι δέκα είναι πολίτες ξένων χωρών και οι τρεις έχουν διπλή υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ταυτότητα των 37 νεκρών.

Συνολικά 128 άτομα που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγ. Ο υπουργός είπε πως οι 41 από αυτούς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν πολίτες της Σαουδικής Αραβίας, του Αφγανιστάν, του Ουζμπεκιστάν, του Πακιστάν και της Ελβετίας.

Η μέθοδος της επίθεσης φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της τζιχαντιστικής ISIS.

Ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος, καλώντας να γίνει η επίθεση σημείο καμπής στον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ο επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν είπε ότι η επίθεση φέρει τα σημάδια της «αχρειότητας» του Ισλαμικού Κράτους.

Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με τους εταίρους για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024