Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα: Δεν χρειάζεται «υστερία» για το Brexit

Ομπάμα: Δεν χρειάζεται «υστερία» για το Brexit

Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει διεθνής και οικονομική «υστερία» μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, τονίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να δει κανείς την κατάσταση είναι ως μία «παύση στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει ότι είναι απίθανο να συμβούν κατακλυσμιαίες αλλαγές και οι συνέπειες της βρετανικής εξόδου δεν θα είναι καταστροφικές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει διεθνής και οικονομική «υστερία» μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, τονίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να δει κανείς την κατάσταση είναι ως μία «παύση στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζει ότι είναι απίθανο να συμβούν κατακλυσμιαίες αλλαγές και οι συνέπειες της βρετανικής εξόδου δεν θα είναι καταστροφικές

«Υπήρξε μια κάποια υστερία μετά το δημοψήφισμα, σαν να είχε χαθεί με κάποιο τρόπο το ΝΑΤΟ, σαν να διαλυόταν η Συμμαχία και η κάθε χώρα να τρέχει να κρυφτεί στη γωνιά της. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο ραδιοσταθμό NPR.

«Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να δούμε τι συνέβη είναι ο εξής: πατήθηκε το κουμπί της παύσης όσον αφορά το σχέδιο της πλήρους ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» επισήμανε.

Ο Ομπάμα είπε ότι ο ίδιος «δεν θα υπερέβαλε» όσον αφορά τις συνέπειες του Brexit, αν και είχε προσωπικά ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο τρόπος με τον οποίο ψήφισαν οι Βρετανοί εξηγείται κυρίως από το γεγονός ότι η ΕΕ «προχωρούσε πιθανότατα πιο γρήγορα απ’ ό,τι έπρεπε» και χωρίς την αναγκαία ομοφωνία.

«Πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια στιγμή που όλη η Ευρώπη θα πει: Ας πάρουμε μια ανάσα κι ας δούμε πώς θα διατηρήσουμε τις εθνικές ταυτότητές μας, πώς θα διατηρήσουμε τα οφέλη της ολοκλήρωσης και πώς θα χειριστούμε την απογοήτευση που αισθάνονται οι ψηφοφόροι» τόνισε.

Όσον αφορά τη σχέση της Βρετανίας με τις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε ξανά καθησυχαστικός φέρνοντας ως παράδειγμα τη σχέση της Ουάσινγκτον με το Όσλο. «Να θυμάστε ότι η Νορβηγία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024