Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όλα καλά» λέει ο Μπόρις Τζόνσον, «η Βρετανία θα μείνει ευρωπαϊκή»

«Όλα καλά» λέει ο Μπόρις Τζόνσον, «η Βρετανία θα μείνει ευρωπαϊκή»

«Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά πως η Βρετανία είναι και θα μείνει τμήμα της Ευρώπης» αναφέρει ο Μπόρις Τζόνσον, που είχε μπει στην κορυφή της εκστρατείας για το Brexit και είναι ο μεγάλος κερδισμένος στο Λονδίνο. Η μόνη αλλαγή, υποστήριξε, θα είναι ότι η Βρετανία «θα βγει από το αδιαφανές σύστημα νομοθέτησης της ΕΕ», μία αλλαγή που, σημείωσε με νόημα, «δεν θα έρθει με μεγάλη βιασύνη» -την ώρα που φωνές στην υπόλοιπο ήπειρο ζητούν ταχύ διαζύγιο.

«Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά πως η Βρετανία είναι και θα μείνει τμήμα της Ευρώπης» αναφέρει ο Μπόρις Τζόνσον, που είχε μπει στην κορυφή της εκστρατείας για το Brexit και είναι ο μεγάλος κερδισμένος στο Λονδίνο.

Η μόνη αλλαγή, υποστήριξε, θα είναι ότι η Βρετανία «θα βγει από το αδιαφανές σύστημα νομοθέτησης της ΕΕ», μία αλλαγή που, σημείωσε με νόημα, «δεν θα έρθει με μεγάλη βιασύνη» -την ώρα που φωνές στην υπόλοιπο ήπειρο ζητούν ταχύ διαζύγιο.

Σε αρθρο του στον Telegraph, ο Τζόνσον απέφυγε να κάνει ευθεία αναφορά στο εάν θα δικεκδικήσει τη θέση του υπό παραίτηση πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Αν πάντως έδωσε δείγματα, τότε αυτά περιορίζονται στην εξύμνηση του κυβερνητικού έργου που «αφήνει πίσω του» ο Κάμερον.

Μετά το Brexit, έγραψε ο Τζόνσον, «θα υπάρχει έντονη και εντεινόμενη συνεργασία με την ΕΕ σε τέραστιο εύρος, στις τέχνες, στις επιστήμες, τα πανεπιστήμια, το περιβάλλον», σημειώνοντας πως τα δικαιώματα των υπηκόων άλλων χωρών της ΕΕ στη Βρετανία και των βρετανών υπηκόων στην ΕΕ «θα τύχουν πλήρους σεβασμού ».

«Οι Βρετανοί θα μπορούν ακόμη να πηγαίνουν και να εργάζονται στην ΕΕ, να ζουν, να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν, να αγοράζουν σπίτια και να εγκαθίστανται» γράφει.

«Θα συνεχίσει να υπάρχει ελεύθερο εμπόριο και πρόσβαση στην ενιαία αγορά, η Βρετανία είναι και θα είναι πάντα μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη, κεντρική στη διατύπωση γνώμης και στην ηγεσία στα πάντα, από την εξωτερική πολιτική μέχρι την άμυνα, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ανταλλαγή πληροφοριών» συνέχισε.

«Η μόνη αλλαγή, και αυτή δεν θα έρθει με μεγάλη βιασύνη, είναι η αποδέσμευση από το αδιαφανές σύστημα νομοθέτησης της ΕΕ» ανέφερε, για να υποστηρίξει πως ακόμη και αυτό «δεν θα φέρει απειλές, αλλά χρυσές ευκαιρίες για τη χώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024