Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παρίσι: Το «βγείτε γρήγορα» είναι κοινή γραμμή Γαλλίας-Γερμανίας

Η Γαλλία υπογραμμίζει πως βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τη Γερμανία ζητώντας άμεση κίνηση διαδικασιών από τη Βρετανία για να ξεκινήσει το διαζύγιο, θέλοντας τουλάχιστον να περιορίσουν την περίοδο αβεβαιότητας. Η πρωτοβουλία κινήσεων βρίσκεται στο Λονδίνο, το οποίο πρέπει να ζητήσει την έξοδο «πατώντας το κουμπί» του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας  -κάτι που δεν βιάζεται να κάνει.

Η Γαλλία υπογραμμίζει πως βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τη Γερμανία ζητώντας άμεση κίνηση διαδικασιών από τη Βρετανία για να ξεκινήσει το διαζύγιο, θέλοντας τουλάχιστον να περιορίσουν την περίοδο αβεβαιότητας.

Η πρωτοβουλία κινήσεων βρίσκεται στο Λονδίνο, το οποίο πρέπει να ζητήσει την έξοδο «πατώντας το κουμπί» του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας -κάτι που δεν βιάζεται να κάνει. Αυτό επανέλαβε τη Δευτέρα ο βρετανός ΥΠΟΙΚ, που είπε πως «το Λονδίνο θα ξεκινήσει όποτε είναι έτοιμο».

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι «δεν υπάρχουν διαφορές απόψεων» μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου για πώς πρέπει να προχωρήσει η έξοδος της Βρετανίας και συμφωνούν στην ανάγκη να γίνει γρήγορα.

«Η Γαλλία όπως και η Γερμανία λέει ότι η Βρετανία ψήφισε υπέρ του Brexit. Η απόφαση πρέπει να εφαρμοσθεί γρήγορα. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία αβέβαιη και αόριστη κατάσταση» ανέφερε ο Σαπέν μιλώντας στο France2.

«Πρέπει να φύγει γρήγορα η Βρετανία; Ναι, η Γαλλία, όπως και η Γερμανία, πιστεύει ότι η Βρετανία ψήφισε Brexit και το Brexit πρέπει να αρχίσει να εκτελείται τώρα» είπε.

Tο ταχύ διαζύγιο ήταν εξαρχής θέση και της Κομισιόν, όπως την είχε εκφράσει ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τον γερμανό επίτροπο Γκούντερ Έτινγκερ να επαναλαμβάνει αυτή τη θέση και τη Δευτέρα.

O γερμανός επίτροπος ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk, πως η Βρετανία πρέπει να δράσει γρήγορα για να εφαρμόσει την απόφαση αποχώρησης ώστε να περιορίσει το κλίμα αβεβαιότητας. «Το επόμενο βήμα πρέπει να έρθει από το Λονδίνο», είπε ο Έτινγκερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024