Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι -πολίτες και μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του ξενοδοχείου- σκοτώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι -πολίτες και μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του ξενοδοχείου- σκοτώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε επίθεση ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου, της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον επτά, ανάμεσά τους τρεις φρουροί ασφαλείας, ενώ υπάρχουν και δέκα τραυματίες» δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Το ξενοδοχείο Naasa Hablood, όπου συχνάζουν πολιτικοί, στο βόρειο Μογκαντίσου, ήταν ο στόχος της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικά και αυτόματα όπλα.

«Αρχικά ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια ακούγονταν πυρά από αυτόματα όπλα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου» δήλωσε κάτοικος της γύρω περιοχής. «Δεν ξέραμε τι συνέβη γιατί ήμασταν πεσμένοι στο έδαφος για να προστατευτούμε».

Σύμφωνα με αξιωματικό, «οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να εισέλθουν στο ξενοδοχείο και ολοκλήρωσαν την επιχείρησή τους». Σύμφωνα με μαρτυρίες, απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων κατάφεραν να απομακρυνθούν από το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της επίθεσης βγαίνοντας από μια πόρτα στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ σε προκήρυξή τους που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βαριά οπλισμένα ένοπλα μέλη της ταξιαρχίας των μαχητών Σεμπάμπ πραγματοποίησαν συντονισμένη επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Naasa Hablood σήμερα το απόγευμα» αναφέρουν διευκρινίζοντας ότι η επίθεση άρχισε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε καμικάζι, ώστε να επιτρέψει σε κομάντος -ο αριθμός τους δεν διευκρινίζεται- να εισβάλουν στο ξενοδοχείο.

«Επιτεθήκαμε στο ξενοδοχείο όπου συχνάζουν τα μέλη της κυβέρνησης των αποστατών» δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Σεμπάμπ.

Η επίθεση άρχισε γύρω στις 16.30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) και γύρω στις 19.00 ακούγονταν σποραδικά πυρά από το ξενοδοχείο, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Η επίθεση σημειώθηκε τρεις και πλέον εβδομάδες μετά την επίθεση στο ξενοδοχείο Ambassador την 1η Ιουνίου, στην οποία 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τους τελευταίους μήνες οι αντάρτες Σεμπάμπ, που έχουν ορκιστεί να ανατρέψουν τη σομαλική κυβέρνηση, έχουν εντείνει τις φονικές επιθέσεις σε εστιατόρια και σε ορισμένα από τα πιο μεγάλα ξενοδοχεία του Μογκαντίσου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024