Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεύγει από την Κομισιόν ο βρετανός επίτροπος, στον Ντομπρόβσκις το χαρτοφυλάκιο

Φεύγει από την Κομισιόν ο βρετανός επίτροπος, στον Ντομπρόβσκις το χαρτοφυλάκιο

Την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν μετά το Brexit, ο βρετανός επίτροπος Τζόναθαν Χιλ. «Αυτό που έγινε είναι μη αναστρέψιμο» είπε, λέγοντας πως θα συνεργαστεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ώστε η παράδοση του χαρτοφυλακίου να γίνει ομαλά. Στον Ντομπρόβσκις το χαρτοφυλάκιο του Χιλ.

Την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν μετά το Brexit, ο βρετανός επίτροπος Τζόναθαν Χιλ, αρμόδιος για θέματα Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών.

«Αυτό που έγινε είναι μη αναστρέψιμο» είπε, λέγοντας πως θα συνεργαστεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ώστε η παράδοση του χαρτοφυλακίου να γίνει ομαλά.

«Δεν θεωρώ σωστό να συνεχίσω ως επίτροπος σαν να μην συνέβη τίποτε» ανέφερε σε δήλωσή του το Σάββατο ο Χιλ.

«Ως εκ τούτου ενημέρωσα τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πως θα παραιτηθώ. Ταυτόχρονα, υπάρχει ανάγκη για συντεταγμένη παράδοση καθηκόντων, και έτσι του διαμήνυσα ότι θα συνεργαστώ μαζί του για να διασφαλιστεί πως αυτό θα γίνει στις επόμενες εβδομάδες» συμπλήρωσε.

Κατόπιν αυτών με ανακοίνωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έγινε γνωστό ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ο Ντομπρόβσκις, πρώην πρωθυπουργός της Λεττονίας, χώρας μέλους της ευρωζώνης, έχει αυτή τη στιγμή την ευθύνη για το ενιαίο νόμισμα στο 28μελές σώμα των επιτρόπων.

Η Βρετανία δικαιούται να ορίσει έναν νέο επίτροπο εφόσον παραμένει στην ΕΕ. Το χαρτοφυλάκιο του προσώπου αυτού θα καθοριστεί από τον Γιούνκερ σε συνεννόηση με τη βρετανική κυβέρνηση, πιθανόν με τον διάδοχο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του την Παρασκευή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024