Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από ένα εκατ. υπογραφές στη Βρετανία για επανάληψη του δημοψηφίσματος

Πάνω από ένα εκατ. υπογραφές στη Βρετανία για επανάληψη του δημοψηφίσματος

Συλλογή υπογραφών στο Διαδίκτυο που απευθύνεται στη βρετανική κυβέρνηση και με την οποία ζητείται να διοργανωθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, μετά την ψηφοφορία που έβγαλε τη Βρετανία από την ΕΕ, ξεπέρασε το Σάββατο το ένα εκατομμύριο υπογραφές. Το πλήθος των υπογραφών δεσμεύει το Κοινοβούλιο μόνο στο να εξετάσει το εάν θα συζητηθεί το αίτημα.

Συλλογή υπογραφών στο Διαδίκτυο που απευθύνεται στη βρετανική κυβέρνηση και με την οποία ζητείται να διοργανωθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, μετά την ψηφοφορία που έβγαλε τη Βρετανία από την ΕΕ, ξεπέρασε το Σάββατο το ένα εκατομμύριο υπογραφές.

Το αίτημα ζητά «να εφαρμοστεί κανονισμός για επανάληψη του δημοψηφίσματος εάν η ψήφος για το «Μένουμε» ή το «Φεύγουμε» είναι χαμηλότερη του 60% σε προσέλευση κάτω του 75%».

Το κοινοβούλιο οφείλει να εξετάσει αιτήματα που συγκεντρώνουν περισσότερες από 100.000 υπογραφές. Όμως η εξέταση αυτή έχει τη μορφή μιας συζήτησης και δεν δεσμεύει για διεξαγωγή ψηφοφορίας ή λήψη απόφασης.

Η αίτηση αντανακλά τις βαθιές διαιρέσεις της χώρας που εμφανίσθηκαν με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος, κυρίως αυτές μεταξύ νέων και ηλικιωμένων, καθώς και της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και του Λονδίνου, από τη μια, και των περιφερειών των μεγάλων πόλεων και της υπαίθρου από την άλλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024