Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το Brexit γεμίζει τα ταμεία των μπούκηδων

Μπορεί οι προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών στην Αγγλία να έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους, αφού σχεδόν στο σύνολό τους «έπαιζαν» 60%-40% υπέρ της παραμονής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχασαν και λεφτά.

Μπορεί οι προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών στην Αγγλία να έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους, αφού σχεδόν στο σύνολό τους «έπαιζαν» 60%-40% υπέρ της παραμονής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχασαν και λεφτά.

Το αντίθετο συνέβη, αφού το μυστικό για ένα πετυχημένο στοίχημα υπέρ του διοργανωτή, δηλαδή να βγάλει λεφτά, είναι να κερδίσει το αουτσάιντερ και όχι το φαβορί.
Αυτό έγινε στην περίπτωση της Αγγλίας. Οι εταιρείες Landbrokes, William Hill, Coral, Betfair και Bet365 -οι τρεις πρώτες κυρίως μέσω των πρακτορείων και οι δύο τελευταίες μέσω internet –έδιναν φαβορί την παραμονή και αουτσάιντερ την έξοδο της Αγγλίας από την ΕΕ.

Τι ακριβώς έβλεπαν; Υπέρ του Bremain τα πονταρίσματα γίνονταν από λιγότερους παίκτες με περισσότερα λεφτά. Αντιθέτως, στο Brexit ποντάριζαν περισσότεροι παίκτες, αλλά αθροιστικά τα χρήματα ήταν λιγότερα σε σχέση με τα πονταρίσματα στο Bremain.

Οι αποδόσεις ουσιαστικά διαμορφώνονταν επειδή οι εταιρείες έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλά: Ακολουθούσαν το χρήμα. Γνώριζαν όμως ότι αν αυτοί που πόνταραν υπέρ του Brexit ψήφιζαν όπως έπαιζαν, θα κέρδιζε η έξοδος.
Δεν είχαν όμως κανένα λόγο να το πουν, γιατί έτσι χάλαγε το στοίχημα. Τώρα, οι νικητές που ποντάρισαν στο Brexit θα πάρουν τα λεφτά τους από τους χαμένους του Bremain και θα μείνουν και στα ταμεία των μπούκηδων αρκετά κέρδη.

Στο ερώτημα προς ανθρώπους της συγκεκριμένης αγοράς αν αυτή η πρακτική συνιστά έστω και μια μικρή πλάνη η απάντηση είναι αφοπλιστική: «Δεν έχουν να απολογηθούν σε κανένα. Είναι καθαρά θέμα marketing. Αν για παράδειγμα είμαι διοργανωτής και βλέπω τους παίκτες να χάνουν συνέχεια και να απογοητεύονται μπορεί να αντιστρέψω τις αποδόσεις για να κερδίσουν και να συνεχίσουν να παίζουν. Δεν κάνω κάτι επιλήψιμο. Δυναμώνω το παιχνίδι».

Κώτσης Βασίλης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024