Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φωνές» και κατά του ηγέτη των Εργατικών μετά την ψήφο στο Brexit

«Φωνές» και κατά του ηγέτη των Εργατικών μετά την ψήφο στο Brexit

Αντιμέτωπος με «εξέγερση» ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την επικράτηση του Brexit. Στελέχη των Εργατικών κατηγορούν τον Κόρμπιν ότι συνέβαλε στην ήττα του Bremain ενώ θέμα ηγεσίας δεν αποκλείεται να τεθεί μέσα στις επόεμενες ημέρες.

Αντιμέτωπος με «εξέγερση» ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την επικράτηση του Brexit.

Στελέχη των Εργατικών κατηγορούν τον Κόρμπιν ότι συνέβαλε στην ήττα του Bremain ενώ -σύμφωνα με τους Financial Times- θέμα ηγεσίας δεν αποκλείεται να τεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για πολλά από τα στελέχη των Εργατικών, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και κατηγορούν τον Κόρμπιν ότι πραγματοποίησε την εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ «με μισή καρδιά».

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης των Εργατικών, Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι η ηγεσία των Εργατικών τήρησε «αρκετά χλιαρή» στάση στη διάρκεια της εκστρατείας.

«Δεν κινητοποιήσαμε τους υποστηρικτές μας, ώστε αυτοί να κατανοήσουν ότι δεν πρόκειται για ψήφο διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης ή του καθεστώτος» είπε ο Τόνι Μπλερ.

«Οι άνθρωποι σε περιοχές που στηρίζουν τους Εργατικούς φυσικά έχουν έντονη άποψη για τη μετανάστευση, αλλά και για τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτές είναι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες του κόσμου. Η απάντηση δεν είναι να φύγουμε από την μεγαλύτερη εμπορική ένωση του κόσμου και δεν πιστεύω ότι το εξηγήσαμε αυτό σαφώς στους ψηφοφόρους μας» τόνισε ο Μπλερ.

Παρά τις «φωνές», υπάρχουν και αρκετοί υποστηρικτές του Κόρμπιν. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κιθ Βαζ είπε σε συνέντευξή τους ότι δεν πιστεύει πως θα έπρεπε να υπάρξει «αμφισβήτηση της ηγεσίας» στους Εργατικούς.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν απέδωσε την επικράτηση του Brexit στο θυμό των Βρετανών απέναντι στις κυβερνήσεις που έχουν περάσει από το Λονδίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024