Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανηγυρίζουν οι ευρωσκεπτικιστές στην ΕΕ και ζητούν δικά τους δημοψηφίσματα

Πανηγυρίζουν οι ευρωσκεπτικιστές στην ΕΕ και ζητούν δικά τους δημοψηφίσματα

Φουσκώνουν τα πανιά κάθε ευρωσκεπτικιστικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη οι ειδήσεις για την κάλπη που έβγαλε Brexit, που δηλώνουν δικαιωμένοι και σπεύδουν να ζητήσουν τη διενέργεια δημοψηφισμάτων στις χώρες τους για αποχώρηση από την ΕΕ. «Μπράβο, τώρα είναι η σειρά μας» λένε ο ολλανδός Χερτ Βιλντερς και η γαλλίδα Μαρίν -φτιάχνοντας... ήδη τα #FRexit και #NExit- ενώ γρήγορα ακολούθησε και ο ιταλός Ματέο Σαλβίνι.

Φουσκώνουν τα πανιά κάθε ευρωσκεπτικιστικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη οι ειδήσεις για την κάλπη που έβγαλε Brexit, που δηλώνουν δικαιωμένοι και σπεύδουν να ζητήσουν τη διενέργεια δημοψηφισμάτων στις χώρες τους για αποχώρηση από την ΕΕ.

Οι πρώτοι που πανηγύρισαν ήταν τα κόμματα της ακροδεξιάς σε Ολλανδία και Γαλλία, φτιάχνοντας μάλιστα ήδη τα… #FRexit και #NExit.

Μπορεί οι Βρυξέλλες και οι περισσότερες υπόλοιπες ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών να υποβαθμίζουν τον κίνδυνο «αλυσιδωτής αντίδρασης» στην ΕΕ με δημοψηφίσματα αποχώρησης, όμως σε κάθε χώρα τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα καλούν σε «επίθεση».

Στην Ολλανδία, o αρχηγός του ευρωσκεπτικιστικού και αντιμεταναστευτικού PVV -το οποίο στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες ισχυρότερο του κυβερνώντος κόμματος VVD- κάλεσε άμεσα σε διεξαγωγή δημοψήφισματος για αποχώρηση από την ΕΕ.

«Ζήτω για τους Βρετανούς! Τώρα είναι η σειρά μας, ώρα για ολλανδικό δημοψήφισμα!» ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο Βίλντερς τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Από τη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν του Εθικού Μετώπου έγραψε στο twitter -έχοντας βάλει φωτογραφία τη βρετανική σημαία- πως το βρετανικό δημοψήφισμα είναι «νίκη για την ελευθερία» και πως «τώρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο δημοψήφισμα και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Ο αναπληρωτής αρχηγός του κόμματός της, Φλοριάν Φιλιπό, έμεινε στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας πως «η ελευθερία του λαού πάντοτε νικά στο τέλος». Έδωσε δε και το hashtag για έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ: «Τώρα είναι η σειρά μας BRexit #FRexit» έγραψε στο twitter.

Στην Ιταλία, ανάλογη ήταν η στάση της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά. Ο αρχηγός της, Ματέο Σαλβίνι, έγραψε στο twitter «ζήτω το θάρρος των ελεύθερων πολιτών».

«Η καρδιά, το κεφάλι και η υπερηφάνεια νικούν τα ψέματα, τις απειλές και τους εκβιασμούς, ευχαριστούμε Βρετανία, τώρα είναι η σειρά μας» έγραψε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024