Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό σε σιιτικό μαυσωλείο έξω από τη Δαμασκό, υπεύθυνη η ISIS

Μακελειό σε σιιτικό μαυσωλείο έξω από τη Δαμασκό, υπεύθυνη η ISIS

Τουλάχιστον 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από διπλή επίθεσηκοντά σε σιιτικό μαυσωλείο στο προάστιο Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, σε απόσταση 10χλμ από το κέντρο της Δαμασκού στη Συρία. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική ISIS, λέγοντας πως οι επιθέσεις έγιναν με παγιδευμένο όχημα και αριθμό καμικάζι.

Τουλάχιστον 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από διπλή επίθεσηκοντά σε σιιτικό μαυσωλείο στο προάστιο Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, σε απόσταση 10χλμ από το κέντρο της Δαμασκού στη Συρία.

Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική ISIS, λέγοντας πως οι επιθέσεις έγιναν με παγιδευμένο όχημα και αριθμό καμικάζι.

«Τα τρομοκρατικά πλήγματα εκτελέσθηκαν από έναν βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος πυροδότησε ζώνη με εκρηκτικά στην είσοδο του Σαγιέντα Ζεϊνάμπ και το άλλο με παγιδευμένο αυτοκίνητο» μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο SANA.

Και τα άλλα κρατικά μέσα μετέδωσαν, χωρίς να προσθέτουν άλλες λεπτομέρειες, την πληροφορία για την επίθεση στο Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, στο οποίο έχουν σημειωθεί άλλες τρεις επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν εικόνες από την περιοχή όπου διακρίνονται οι τεράστιες ζημιές που έχουν προκληθεί σε μια πολυσύχναστη λαϊκή αγορά.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση που επιχείρησε να εξαπολύσει μια ομάδα εφήβων βομβιστών αυτοκτονίας στην επαρχία Ράκα.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, πως οι τέσσερις από τους πέντε εφήβους, που ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, πρόλαβαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και να ανατιναχθούν.

Οι στρατιώτες κατάφεραν να συλλάβουν τον πέμπτο, ένα αγόρι ηλικίας μόλις 13 ετών. «Οι άλλοι βομβιστές δεν ήταν μεγαλύτεροι από 16 ετών» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η Ράκα ελέγχεται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από το 2013. Την περασμένη εβδομάδα οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πλησιάζουν στην πόλη, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024