Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μία ανάσα πριν το χρίσμα η Κλίντον παραμονές της τελευταίας μεγάλης μάχης

Μία ανάσα πριν το χρίσμα η Κλίντον παραμονές της τελευταίας μεγάλης μάχης

Νίκη στην πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο προσέθεσε η Χίλαρι Κλίντον στην πορεία της λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού για το χρίσμα των Δημοκρατικών, παίρνοντας την πολιτεία και όντας έτσι μόλις 30 εκλέκτορες πριν τη διασφάλιση της προεδρικής υποψηφιότητας. Οι έξι πολιτείες της Τρίτης είναι η τελευταία μάχη και μαθηματικά θα δώσουν την νίκη στην τέως ΥΠΕΞ ακόμη κι αν έχανε από τον Σάντερς -σε τέτοιο ενδεχόμενο όμως, η εικόνα της θα ήταν εκείνη μίας αποδυναμωμένης υποψήφιας.

Νίκη στην πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο προσέθεσε η Χίλαρι Κλίντον στην πορεία της λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού για το χρίσμα των Δημοκρατικών, παίρνοντας την πολιτεία και όντας έτσι μόλις 30 εκλέκτορες πριν τη διασφάλιση της προεδρικής υποψηφιότητας.

Οι έξι πολιτείες της Τρίτης είναι η τελευταία μάχη και μαθηματικά θα δώσουν την νίκη στην τέως ΥΠΕΞ ακόμη κι αν έχανε από τον Σάντερς -σε τέτοιο ενδεχόμενο όμως, η εικόνα της θα ήταν εκείνη μίας αποδυναμωμένης υποψήφιας.

Kαι οι δύο μονομάχοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς, είχαν περάσει την Κυριακή στη Φλόριντα και όχι στο Πουέρτο Ρίκο -η Φλόριντα είναι η πολιτεία από τις έξι που κρίνονται την Τρίτη με τους περισσότερους εκλέκτορες για τους Δημοκρατικούς (συνολικά, 546).

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για την Φλόριντα εμφανίζουν Κλίντον και Σάντερς ουσιαστικά στήθος με στήθος – κι αυτό, ενώ η τέως ΥΠΕΞ είχε σημαντικό προβάδισμα μέχρι πρότινος.

Η Κλίντον θεωρεί ότι τουλάχιστον το Νιου Τζέρσεϊ (που επίσης ψηφίζει την Τρίτη) θα της δώσει την απόλυτη πλειοψηφία εκλεκτόρων πριν καν κριθούν τα αποτελέσματα στη Φλόριντα, όμως ήττα στην πολυπληθή πολιτεία θα πλήξει σημαντικά τα «διαπιστευτήριά» της στην τελική μάχη για το Λευκό Οίκο.

Κατ’ αναλογία, νίκη του Σάντερς στην Καλιφόρνια θα του έδινε -έστω και από τη θέση του ηττημένου στη συνολική μάχη για το χρίσμα- ισχυρό μοχλό πίεσης εντός του Δημοκρατικού Κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024