Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε υψηλή επιφυλακή το Παρίσι περιμένοντας την «οργή» του Σηκουάνα

Σε υψηλή επιφυλακή το Παρίσι περιμένοντας την «οργή» του Σηκουάνα

Για την κορύφωση της υπερχείλισης του Σηκουάνα ετοιμάζεται το Παρίσι σε υψηλή επιφυλακή, με το ποτάμι να αναμένεται να φτάσει τα έξι μέτρα -ενώ εδώ και ημέρες περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα βρίσκονταν κάτω από το νερό εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Κλειστά τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ ώστε να απομακρυνθούν τα έργα από τις αποθήκες, για προληπτικούς λόγους. Δεύτερος νεκρός εντοπίστηκε καθώς υποχωρούν τα νερά στην υπόλοιπη χώρα.

Για την κορύφωση της υπερχείλισης του Σηκουάνα ετοιμάζεται το Παρίσι σε υψηλή επιφυλακή, με το ποτάμι να αναμένεται να φτάσει τα έξι μέτρα -ενώ εδώ και ημέρες περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα βρίσκονταν κάτω από το νερό εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Κλειστά τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ ώστε να απομακρυνθούν τα έργα, για προληπτικούς λόγους.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε επίσης δεύτερος θάνατος στη χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενός 74χρονου στο Σέιν-ε-Μαρν.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, το κύμα κακοκαιρία σε βόρεια και κεντρική Γαλλία όπως και στη νοτιοδυτική Γερμανία φέρει πλημμύρες στις δύο χώρες και στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 11 άτομα.

Την Παρασκευή, ο Σηκουάνας στο Παρίσι συνεχίζει να φουσκώνει σε επίπεδα που, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, είχαν καταγραφεί τελευταία φορά το 1982. Μέσα στην ημέρα, η στάθμη στην πρωτεύουσα προβλέπεται να αγγίξει τα 6 μέτρα. Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα οδήγησε στο κλείσιμο υπόγειας γραμμής του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου RER που περνάει από το κέντρο της πόλης. Ήδη έχουν κλείσει πάνω από 40 πάρκα και δημόσιοι χώροι στη γαλλική πρωτεύουσα εξαιτίας του νερού.

Οι πληγές από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών σε άλλες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Γαλλίας, κυρίως στις περιφέρειες Σέιν-ε-Μαρν και Λουαρέ, δεν έχουν ακόμη κλείσει.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, στις δύο περιφέρειες δεν είχαν ακόμη ρεύμα πάνω από 20.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με την υπηρεσίες ηλεκτροδότησης Enedis. Ωστόσο, στο Σέιν-ε-Μαρν το επίπεδο επιφυλακής έπεσε από το κόκκινο στο πορτοκαλί, όπου πλέον βρίσκονται και οι 13 περιφέρειες στο κέντρο της χώρας.

Μεταξύ των βαρύτερα πληγεισών περιοχών είναι το Νεμούρ, από όπου 3.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

O πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα οι περιφέρειες θα κηρυχθούν σε φυσική καταστροφή, ώστε να μπορέσουν να κινητοποιηθούν ευκολότερα κεφάλαια για την αποκατάσταση των ζημιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024