Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιδρομές στην Ιντλίμπ, κόντρα Τουρκίας και Ρωσίας για το θάνατο αμάχων

Επιδρομές στην Ιντλίμπ, κόντρα Τουρκίας και Ρωσίας για το θάνατο αμάχων

Βομβαρδισμοί στην συριακή Ιντλίμπ κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέληξαν στο θάνατο τουλάχιστον 23 ατόμων, σύμφωνα με οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συριακό έδαφος. Η Ιντλίμπ ελέγχεται από διάφορες ομάδες, μεταξύ των οποίων και την Αλ Νόσρα. Η Τουρκία κατηγόρησε τη Μόσχα για θάνατο αμάχων, μιλώντας για πάνω από 60 νεκρούς - η Ρωσία ωστόσο αρνείται, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές πως τα μαχητικά της ευθύνονται για τις επιδρομές.

Βομβαρδισμοί στην συριακή Ιντλίμπ κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέληξαν στο θάνατο τουλάχιστον 23 ατόμων, σύμφωνα με οργανώσεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο συριακό έδαφος. Η Ιντλίμπ ελέγχεται από διάφορες ομάδες, μεταξύ των οποίων και την Αλ Νόσρα.

Η Τουρκία κατηγόρησε τη Μόσχα για θάνατο αμάχων, μιλώντας για πάνω από 60 νεκρούς – η Ρωσία ωστόσο αρνείται, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές πως τα μαχητικά της ευθύνονται για τις επιδρομές.

Σύμφωνα με την οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι νεκροί από τις επιδρομές της νύχτας προς Τρίτη ανήλθαν σε 23. Η οργάνωση ανέφερε πως τα μαχητικά ήταν «πιθανότατα ρωσικά».

Δεύτερη οργάνωση, οι «Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού», ανέβασαν σε «περίπου 50» τους νεκρούς και πολλαπλάσιους τραυματίες.

Αντιδρώντας, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Μόσχα το μεσημέρι για τις επιδρομές, λέγοντας πως έπληξαν και νοσοκομείο και τζαμί, στοιχίζοντας τη ζωή «σε πάνω από 60 αμάχους».

Το τουρκικό υπουργείο ανέφερε πως οι τραυματίες φτάνουν τους 200. Η σχετική τουρκική ανακοίνωση καλούσε τη διεθνή κοινότητα «να δράσει άμεσα απέναντι στα αδικαιολόγητα εγκλήματα της ρωσικής και της συριακής διοίκησης.

Στη συνέχεια ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ρωσικό Interfax, αρνήθηκε πως τα ρωσικά μαχητικά προχώρησαν σε επιδρομές στην Ιντλίμπ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024