Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν... ανησυχεί για την καταστολή των διαδηλώσεων στη Γαλλία

Ο Ερντογάν… ανησυχεί για την καταστολή των διαδηλώσεων στη Γαλλία

«Τη βία που ασκείται από τη γαλλική αστυνομία εναντίον των ανθρώπων που κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να διαδηλώνουν» καταδικάζει ...απερίφραστα ο Ερντογάν. «[Οι χώρες της Ευρώπης] μας είχαν επισημάνει ότι ήταν ανήσυχες [για την κατάσταση στην Τουρκία]. Ε, λοιπόν, είμαι κι εγώ ανήσυχος μ' αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία» λέει με ειρωνεία, και καταγγέλλει ταυτόχρονα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για μη κάλυψη της κοινωνικής αναταραχής.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε επικριθεί δριμύτατα για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013, «καταδίκασε» σήμερα τη χρήση βίας από τη γαλλική αστυνομία εναντίον διαδηλωτών, λέγοντας μάλιστα ότι «ανησυχεί» για την κατάσταση στη χώρα.

«Καταδικάζω τη βία που ασκείται από τη γαλλική αστυνομία εναντίον των ανθρώπων που κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να διαδηλώνουν» δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

«[Οι χώρες της Ευρώπης] μας είχαν επισημάνει ότι ήταν ανήσυχες [για την κατάσταση στην Τουρκία]. Ε, λοιπόν, είμαι κι εγώ ανήσυχος μ’ αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία» δήλωσε με ειρωνεία.

Ο Ερντογάν επέκρινε επίσης έντονα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν καλύπτουν την κοινωνική αναταραχή στη Γαλλία, η οποία προκλήθηκε από την αμφισβήτηση της μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας που θέλει να εφαρμόσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς είχε εκφράσει κι αυτός την «ανησυχία» του, καλώντας τις γαλλικές αρχές να αποφύγουν «οποιαδήποτε υπερβολική χρήση βίας».

Τον Ιούνιο του 2013, πρωτοφανές κύμα βίαιων διαδηλώσεων είχε συνταράξει την ισλαμοσυντηρητική τουρκική κυβέρνηση, επικεφαλής της οποίας ήταν τότε ο Ερντογάν, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος το 2014.

Η αμφισβήτηση είχε ξεκινήσει από την κινητοποίηση μιας φούχτας οικολόγων οι οποίοι ήταν αντίθετοι σ’ ένα πολεοδομικό σχέδιο που προέβλεπε την καταστροφή του πάρκου Γκεζί, ενός δημόσιου κήπου στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η βίαιη καταστολή αυτού του πυρήνα των διαδηλωτών είχε προκαλέσει ένα μαζικό κίνημα εναντίον του Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται από τους επικριτές του για απολυταρχική παρέκκλιση και ότι θέλει να «εξισλαμίσει» την Τουρκία. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές είχαν αφήσει πίσω τους οκτώ νεκρούς και περισσότερους από 8.000 τραυματίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024