Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρέφος 9 μηνών έφτασε στη Λαμπεντούζα αφού έχασε τη μητέρα του στο ταξίδι

Βρέφος 9 μηνών έφτασε στη Λαμπεντούζα αφού έχασε τη μητέρα του στο ταξίδι

Ολόκληρη την Ιταλία συγκινεί η ιστορία ενός μωρού -κοριτσάκι μόλις εννέα μηνών- από τη Νιγηρία, η μητέρα του οποίου εξέπνευσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τις λιβυκές ακτές αλλά εκείνη κατάφερε να φτάσει σώα στη Λαμπεντούζα. Το κοριτσάκι βρέθηκε ελαφρώς αφυδατωμένο από τους γιατρούς αλλά καλά.

Ολόκληρη την Ιταλία συγκινεί η ιστορία ενός μωρού -κοριτσάκι μόλις εννέα μηνών- από τη Νιγηρία, η μητέρα του οποίου εξέπνευσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τις λιβυκές ακτές αλλά εκείνη κατάφερε να φτάσει σώα στη Λαμπεντούζα.

Το κοριτσάκι βρέθηκε ελαφρώς αφυδατωμένο από τους γιατρούς αλλά καλά. Η ιστορία της μικρής βρίσκεται στα ιταλικά πρωτοσέλιδα δίπλα στο νέο ναυάγιο -ξεχωριστού- σκάφους που είχε σημειωθεί την Τετάρτη, και στο οποίο έχουν πνιγεί τουλάχιστον επτά άτομα.

Η μητέρα του, η οποία επιπλέον κυοφορούσε, εξέπνευσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα από τα καύσιμα του σκάφους στο οποίο βρισκόταν.

Το ορφανό κοριτσάκι παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα αφυδάτωσης και η πρώτη ιατρική φροντίδα του παρασχέθηκε από τον γιατρό Πιέτρο Μπάρτολο (είναι ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ «Φωτιά στην Θάλασσα» (Fuocammare) που είχε πάρει την Χρυσή ‘Αρκτο στο Βερολίνο).

Το όνομα της μικρής Νιγηριανής σημαίνει «προνομιούχα», και όλοι ελπίζουν τώρα να μπορέσει να έχει μια ήρεμη και κατά το δυνατόν ευτυχισμένη ζωή στην Ευρώπη, παρά τον τραγικό χαμό της μητέρας της. Tην προσωρινή της επιμέλεια έχουν αναλάβει οι καραμπινιέροι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024