Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράταση εκεχειρίας στη Δαμασκό, διαπραγματεύσεις για το Χαλέπι

Παράταση εκεχειρίας στη Δαμασκό, διαπραγματεύσεις για το Χαλέπι

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι το «καθεστώς ηρεμίας» γύρω από τη Δαμασκό παρατάθηκε για άλλες 48 ώρες. Ακόμα δεν έχει υπάρξει συμφωνία για εκεχειρία στο Χαλέπι, ενώ ο Τζον Κέρι βρίσκεται στη Γενεύη για επαφές.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι το «καθεστώς ηρεμίας» γύρω από τη Δαμασκό παρατάθηκε για άλλες 48 ώρες.

Την Κυριακή ο στρατός είχε παρατείνει για 24 ώρες την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών στην πρωτεύουσα και τα περίχωρα της Δαμασκού. Δεν έκανε όμως καμία διευκρίνιση για την παράταση της αναστολής των εχθροπραξιών για 72 ώρες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λαττάκειας.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία που επικαλούνται έναν στρατηγό, οι συνομιλίες για την επέκταση της προσωρινής εκεχειρίας και στην επαρχία του Χαλεπίου συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, πάνω από 60 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν την Κυριακή στη Συρία από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ανήκουν στον διεθνή συνασπισμό.

Κέρι: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Συρία

Από τη Γενεύη, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κέρι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία και τους εταίρους του συνασπισμού «πλησιάζουν σε σημείο κατανόησης» προκειμένου να ανανεωθεί η συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία, περιλαμβανομένης και της περιοχής γύρω από το Χαλέπι.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο τοων Ηνωμένων Εθννών, Στέφαν ντε Μιστούρα, εκτίμησε ότι η κατάσταση στη Συρία είναι «εκτός ελέγχου από πολλές απόψεις»

Ο Κέρι τόνισε ότι έχει συμφωνήσει με τη Ρωσία να ενισχυθεί η παρακολούθηση της τήρησης της εκεχειρίας στη Συρία, με την προσθήκη και άλλων παρατηρητών που θα εργάζονται σε καθημερινή βάση από τη Γενεύη. Όπως είπε, ο ίδιος ελπίζει πως τις επόμενες ώρες ή μέχρι αύριο θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση όσον αφορά την αποκατάσταση της εκεχειρίας.

«Και οι δύο πλευρές, η αντιπολίτευση και το καθεστώς, συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του χάους και θα εργαστούμε εντατικά τις επόμενες ώρες για να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την παύση των εχθροπραξιών» πρόσθεσε.

Αργότερα σήμερα ο αμερικανός υπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της εκεχειρίας στη Συρία με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024